Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırma Ödülü bu yıl Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı’ya verildi.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, eğitim alanına spesifik araştırmalar arasından her yıl tek bir araştırma makalesine verilen “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırma Ödülü”ne layık görüldü. Öğretim üyemiz Dr. Saranlı, “SENG Üstün Yetenekliler Aile Eğitimi Modeli’nin Üstün Yetenekli Çocuklar ve Ailelerine Etkileri” konulu bilimsel makalesiyle bu ödülü almaya hak kazandı. Ödül, 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 18:00’de Ankara’da Ankara Üniversitesi 100.Yıl salonunda yapılacak törende verilecek.

Nafi Atuf Kansu’nun ailesi tarafından her yıl bir  kez verilmek koşuluyla; ölümünün 65. yılında Nafi Atuf Kansu’nun düşünsel kalıtına sahip çıkarak, adını, yaşamı boyunca kendisine ilke edindiği  değerlerini toplum içinde yaşatmak; eğitim ve  kültür alanlarında, ülkemizin  yetiştirdiği ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunan örnek ve öncü  araştırmacıların ve kurumların başarılarını özendirmek; bilimsel araştırmalara  destek olmak, eğitbilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmalarını yürütenlerin yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak  amacıyla, “Nafi  Atuf Kansu, Eğitbilim Araştırmaları Ödülü”   verilmektedir.