Prof. Dr. Murat Tarımcılar, rektörlük görevine başladı

Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Öktem Vardar’dan bir süre önce görevi devralan Prof. Dr. Murat Tarımcılar, 6 Ocak 2016 tarihi itibariyle TED Üniversite Rektörü unvanıyla görevine resmen başladı. Prof. Dr. Tarımcılar’ın ilk mesajı şöyle:

“TED Üniversitesi mezunlarının yakın bir gelecekte iş adamları ve iş kadınları olarak, kamu görevlileri, eğitmenler  olarak, girişimciler, siyasetçiler, sivil toplum çalışanları olarak bulundukları topluluklarda liderlik görevleri üstleneceklerinden hiç kuşkumuz yok.  Önümüzdeki yıllarda, eğitimimiz, araştırmalarımız ve toplumumuza katkımızla,  Türkiye nin dönüşümünde önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz . Bu inanç bizim her gün daha istekli, daha kararlı ve daha çok çalışmamıza ışık tutacaktır.  Böyle bir ortamda mutlu ve verimli olacağına inanan öğrenci, akademisyen ve eğitimcileri üniversitemiz hakkında  daha çok bilgi almaya ve ailemize katılmaya davet ediyoruz.”

Prof. Dr. Tarımcılar’ın özgeçmişi:

1958 Bursa doğumlu, M. Murat Tarımcılar, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1980 yılında mezun olmuştur.  Louisiana State Üniversitesi’nden 1984 yılında yüksek lisansını, 1987 yılında doktorasını almıştır.

1999 yılından itibaren George Washington Üniversitesi’nde önce doçent ardından profesör ünvanıyla görev yapan Tarımcılar, aynı üniversitede İdari Bilimler Fakültesi program direktörlüğü, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, program ve eğitim dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Veri Analizi, İstatistik, Üretim Yönetimi ve Karar Verme Modelleri konularında araştırma yaparak ders vermiştir.

Prof. Dr. Tarımcılar, akademik yaşamının yanında Süreç Tasarımı ve Kurum Yönetimi konularında danışmanlık görevini yürütmüş,  Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlarda, Amerika Savunma Bakanlığı, Venezuela Sağlık Bakanlığı gibi kamu kuruluşları ile Bose Corporation ve BSA International gibi özel şirketlere de danışmanlık yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.