Ana içeriğe atla

Rektörden Öğrencilere Farklı Vizyon

 

TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, 24 Şubat tarihinde 21 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen TED Aliağa Koleji Üniversite Tanıtım Günleri'ne katılarak öğrenciler ile biraraya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ogün Derse başta olmak üzere okul yönetiminin ve öğrenci velilerinin katıldığı sunumda Prof. Dr. Tarımcılar 21. yüzyılın liderlerinin ve ürün yaratıcılarının sahip olması gereken yetkinlikleri anlattı.

 

Farklı tarzdaki sunumu ile dikkat çeken ve öğrencilere yeni bakış açıları kazandıran Prof. Dr. Tarımcılar, bir mesleği öğrenmekle yetinmeyip üniversite eğitimi sırasında beceri ve yetkinliklerini de geliştirmeleri gerektiğini öğütledi. Bu çerçevede kazanmaları gereken yetkinlikleri ‘Öğrenme ve İnovasyon Yetkinlikleri’, ‘Bilgi, Medya ve Teknoloji Yetkinlikleri’ ve ‘Yaşam ve Kariyer Yetkinlikleri’ olarak sıraladı.

 

TEDÜ’nün ‘Liberal Eğitim’ yaklaşımına dikkat çeken Tarımcılar, öğrencilerin yalnızca fakülte seçimi yaparak en az bir sene bölüm kararı vermeden kendi içinde zaman geçirmelerinin kendi beceri ve yetkinliklerinin farkına varmaları için bir fırsat olduğunu belirtti.