Rektörümüz Prof. Dr. Tarımcılar'ın menfur terör saldırısı nedeniyle mesajı

Bu güzel ülke 13 Mart 2016 Pazar günü gene insanlığın hazmedemeyeceği bir katliamla acıya boğuldu, canımız acıdı, ışığımız söndü. Yaşanmaması gereken acılar her günümüzü karartmaya başladı. Kaybettiğimiz her kardeşimiz iyileşemeyecek yaralar bırakıp ayrıldılar aramızdan, hak etmeden, zamansız ve aşağılık bir eylemin kurbanı olarak. Yakınlarının acılarına üzüntümüzle ortak olmak yetmeyecek hiçbirimize, onları yüreklerimizde taşıyacağız. Yastayız ulusça…

Olağanüstü güzellikleri olan ancak insanlığa yakışmayan çirkinlikleri bir arada yaşayan ülkemiz bunlardan çok daha iyisini hak etmektedir. Özlediğimiz ülkeye ulaşmanın yolu daha kararlı adımlar atarak, daha çok çalışmaktan geçmektedir. Ülkemizde her birey ve her kurum bir bütün olarak kendi misyonları doğrultusunda daha da tutkulu bir şekilde çalışmalı ve birbirine sahip çıkmalıdır. Terör ve korku bizi yıldırmamalı, bizi alçaklığa, teröre ve despotluğa yenik düşürmemelidir. Demokratik, akılcı ve makul çözümler üretmeliyiz; daha çok çalışmalıyız, daha yaratıcı olmalıyız ve birbirimizden destek almalıyız.

Buna inandığımız için üniversitemizde eğitime kesintisiz devam etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin güvenliğini önemsiyor ve psikolojik durumlarının iyi olması için gereken tedbirleri alıyoruz. Yerleşkemizde bir dostluk, anlayış ve dayanışma içinde bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

TED Üniversitesi olarak bu katlanılamaz acıyı ulusumuzla paylaşıyoruz. Ülke geleceğinin tek garantisi olan çağdaş eğitime hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla devam edeceğimize söz veriyoruz.

Prof. Dr. M. Murat TARIMCILAR

TEDÜ Rektör