Ana içeriğe atla

TED ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, İŞ HAYATINA DOĞUŞ OTO’DA ADIM ATACAK

Türk otomotiv sektörünün önemli temsilcisi Doğuş Oto ile Üniversitemiz, “sanayi-üniversite işbirliği” konusunda örnek bir protokole imza attı.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar ile Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar arasında imzalanan protokol ile TEDÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, otomotiv dünyasında iş hayatına hazırlanacak. TEDÜ öğrencileri, Doğuş Oto’da ileri teknoloji uygulama örneklerini yakından tecrübe etme olanağına kavuşacak.

Protokolün imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Öktem Vardar, bu işbirliğini gerçeğe dönüştürenler olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güney Özcebe ve Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş., İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörü Ela Kulunyar’a teşekkür etti.

 

Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu potokolü kurum olarak çok önemsediklerini, çünkü gelecek 10 yılda istihdamlarını ikiye katlayacaklarını, ileriye gitmek için de nitelikli insan kaynağına çok ihtiyaç olduğunu, nitelikli insanların da TED Üniversitesi gibi kaliteli üniversitelerden çıktığını dile getirdi. Doğuş Holding’in kurucusu merhum Ayhan Şaheng’in “benim en önemli sermayem çalışma arkadaşlarımdır” sözüne atıfta bulunan Acar, bu nedenle bu protokolün diğer şirketlere de örnek olmasını dilediğini belirtti.

 Bu protokole göre;

  •   Doğuş Oto her yıl 10 lisans öğrencisine kadar staj imkanı sağlayacak,
  • Doğuş Oto Karşılıklı anlaşma sağlanması durumunda TEDÜ laboratuvarlarının içeriğinin zenginleştirilmesini sağlayacak,
  • TED Üniversitesi, Doğuş Oto’nun talep ve ihtiyaçlarına duyarlılık göstererek, bu talepler doğrultusunda stajyer öğrenci yönlendirecek,
  • TED Üniversitesi taraflarca imzalanacak ek protokol ile ayrıntıları kararlaştırılmak üzere, uzman eğitim kadroları ile Doğuş Oto çalışanlarının yetkinliklerini artıracak profesyonel akademik eğitimler verecek,
  • TED Üniversitesi, Lisansüstü programları ve muhtelif sertifika programlarında Doğuş Oto’nun çalışanlarına kurumsal burs kazanma olanağı sağlayacak.