Ana içeriğe atla

TED Üniversitesinde “İlk Diploma Töreni” Heyecanı

Tarih:  Date

 

TEDÜ'DE İLK DPLOMA TÖRENİ HEYECANI YAŞANDI

TED Üniversitesinin “İlk Diploma Töreni”, Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Rektör Prof. Dr. Murat Tarımcılar’ın katılımıyla TED Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 2015-2016 yılı lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan öğrencilerin diplomalarını aldığı törende, açılış konuşmasını yapan Pehlivanoğlu, “Bir hayalimiz vardı ve biz onu gerçekleştirdik.” dedi.

TED Üniversitesi 2015-2016 akademik eğitim ve öğretim dönemi lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, 11 Haziran 2016 Cumartesi günü düzenlenen “İlk Diploma Töreni”yle diplomalarını aldılar. TED Üniversitesi Kampüsü’ndeki törene, Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Murat Tarımcılar, Üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar, TED Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli ile öğrenci yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Bir hayalimiz vardı ve biz onu gerçekleştirdik. Bugün TED Üniversitemiz ilk mezunlarını verirken bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Eğitim Derneği olarak ülkemizin her köşesinde açtığımız okullarla ve TED Üniversitesi olarak en iyi eğitimle donattığımız çağdaş, demokratik ve özgür düşünebilen mezunlarımız, ülkemize hizmet verecek ve yaktığımız bu meşale vatanımızın her köşesinde yanmaya devam edecektir. Mezunlarımızdan kendi yollarını çizerek fark yaratmalarını bekliyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Törende konuşan TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar ise bir üniversitenin can damarının özgürlük olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz sizlerin doğru insanlar olup, kendinize ve etrafınıza faydalı olacağınıza inanıyoruz. Hayal kurabilmenizi, yaratıcı düşünebilmenizi, sorunlara çözüm üretmenizi istiyoruz. Beraberliğin ve birlikteliğin değerini bilmenizi, buna engel olmak isteyenlere karşı sağlam durmanızı; çevrenizi, ülkenizi ve insanlığı daha yükseklere taşımanızı bekliyoruz. Hayata hazırsınız, size güvenimiz sonsuz. Sizlere şimdiden yapacağınız bütün güzellikler, erişeceğiniz bütün başarılar için TED Üniversitesi camiası olarak teşekkür ediyorum, sizleri candan kutluyorum.”

Kurucu Rektör Prof. Dr Öktem Vardar, “Büyük bir emek, çalışma ve düşünce ürünü olan TED Üniversitesinin bu çok özel gününde aranızda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Üniversite açılırken verdiğimiz sözü yerine getirdik. Kaliteli ve donanımlı öğrenciler yetiştirdik. Mezunlar, iyi bir eğitim aldınız ama yaşam boyu eğitimi hafife almayın. Daimi olarak kendinizi geliştirin ve dünya vatandaşı olun. Mezunlarımızı kutluyor, esenlikler ve başarılar diliyorum.” dedi.

Törende Pehlivanoğlu ve Mütevelli Heyeti Üyesi Filiz Akın’ın üniversite eğitimini birincilikte tamamlayan Çağrım Koçer’e ödülünü vermeleri törene renk kattı. Mezun olan öğrencilerin diplomalarını almalarıyla tören coşkulu bir şekilde sona erdi.