Ana içeriğe atla

TURKCELL, MEB ve TEDÜ İş Birliği ile “Zeka Küpü Projesi”

 

TURKCELL, MEB ve TEDÜ İş Birliği ile “Zeka Küpü Projesi”

TURKCELL, Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde zeka, yaratıcılık, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlardan birinde veya birkaçında yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren “üstün yetenekli” öğrencileri desteklemek için “Zeka Küpü Projesi”ni başlattı ve bu projede TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı’nın projeye danışmanlık yapması amacıyla girişimde bulundu.

Bir sosyal sorumluluk projesi olan “Zeka Küpü Projesi”nin amacı, üç sene içerisinde MEB Bilim ve Sanat Merkezleri’ndeki (BİLSEM) 10.000 üstün yetenekli öğrenciye eğitim vererek onları geleceğe hazırlamak. Bu proje kapsamında, üstün yetenekli çocuklar ve eğitimleri alanında uzman, TEDÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, TURKCELL VE MEB'den aldığı davetle projenin önemli bir parçası olan üstün yetenekli çocukların aile eğitimlerinin sorumluluğunu üstlendi.

Projenin Kapsamı:

Çocukların teknoloji ile çağı yakalaması, var olan potansiyellerine katkı sağlamaları ve ailelerinin üstün yetenekli çocukların eğitimleri konusunda bilgilendirilmesini hedef alan proje, ülkemizde Maker Hareketi konusunda atılan ilk adımlardan da biridir. İlk sene 7 ilde (Erzincan, İstanbul, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Ordu, Kütahya) 2000 öğrenci, eğitimci ve aileleri ile uygulanacak proje, önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılarak sürekliliği sağlanacak. Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Saranlı, proje çerçevesinde üstün yetenekli çocukların ailelerinin farkındalıklarını artırma ve onları bilinçlendirmeye odaklı sanal ortamda yürütülecek bilgilendirme yazıları, videolar ve aile eğitim seminerlerinden sorumlu olacak.

Daha fazla bilgi için projenin resmi web adresinden http://www.zeka-kupu.com/ bilgi alabilirsiniz.