Türk Eğitim Derneği Burs Sistemi

Türk Eğitim Derneği eğitimde fırsat eşitliğine inanır ve temel ilkelerinden biri olarak benimser. Bu ilkeden hareketle, Derneğin temel amacı, Ana Tüzüğünde "Kimsesizliği ve parasızlığı dolayısıyla okuma olanağı bulamayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarına eğitim olanağı sağlamak" olarak hükme bağlanmıştır. Kuruluşundan bugüne, gerek Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi gerekse Türk Eğitim Derneği'ne bağlı Okullar tarafından çeşitli burslar verilmektedir. Burslarla ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Tam Eğitim Bursu

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında kurulduğu günden bugüne kadar 48.000’e yakın öğrenciye karşılıksız burs vermiştir. Dernek, 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren başarılı ancak maddi olanakları yeterli olmayan öğrencilere Tam Eğitim Bursu (TEB) vermeye başlamıştır. Tam Eğitim Bursu ile öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp öğrencilerin üniversite eğitimlerinin sonuna kadar tüm eğitim masrafları karşılanmaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerdir.

Eğitim Meşaleleri

TED’in Tam Eğitim Burs sisteminde, burs alan öğrencilerimiz birer “Genç Meşale” olarak eğitimlerine devam eder. Öğrencilere maddi ve manevi destek veren kişi ve kuruluşlar “Eğitim Meşalesi” olarak adlandırılır. Sistemde bireysel destekte bulunanlar “Bireysel Eğitim Meşalesi”, kurumsal destekte bulunanlar ise “Kurumsal Eğitim Meşalesi” olarak yer alır.

Eğitim Meşaleleri, www.ted.org.tr web sitesinden kendilerine özel şifreleri ile Genç Meşalelerin performansını takip edebilmektedir.