DİJİTAL OYUN GELİŞTİRME SERTİFİKA PROGRAMI-YAZILIM

Bu eğitim 09.06.2018 tarihinde başlıyor. Kontenjanlarımız dolmadan hemen online kayıt yaptırabilirsiniz.
50 Saat (6 Hafta)
9 Haziran-15 Temmuz 2018 Cumartesi, Pazar 10.30-15.30

Yeni medya teknolojileri kapsamında dünyanın en büyük endüstrilerinden biri haline gelmiş olan Dijital Oyun Tasarımı, ekonomik krizlerden de en az etkilenen sektör olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda genç nüfus için de yeni ve açık bir istihdam alanıdır. Bu eğitim Dijital Oyun Tasarımı alanında sektörün ihtiyacını karşılayacak insan kaynağını sağlamayı, bu alanda geliştirilecek proje ve ürünlerle ülkemize katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. İlk katılımcılarımızdan performansı ile göz dolduran sekiz kişiye iş teklifinde bulunulmuş ve kabul edenlerin işe alım süreçleri başlatılmıştır. İlk iki dönem mezunlarımızda olduğu gibi yeni dönemimizde de İŞKUR desteği devam edecektir.

Hedef Katılımcılar

Bu eğitime Oyun Programlama, Grafik Programlama, Mobil Oyun Geliştirme, Oyun Motorları ve İnsan-Bilgisayar Etkileşimi konularında kendisini geliştirmek isteyen, en az lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir. En azından bir programlama dili ile deneyimi olanlara kayıtta öncelik sağlanacaktır.

Modül Adı

Eğitim Saatleri

Eğitim Günleri

1. Modül: Oyun Tasarımı

2. Modül: Unity ile Oyun Programlama

3. Modül: Sanal Gerçeklik ve Kullanıcı Tecrübesi

-

4. Modül: Bitirme Projesi Bitirme Projesi (+Hukuki Konular ve Monetizasyon) (Ortak Modül)

-

Bu sertifika programının sonunda, Eğitime katılan öğrencilerimiz Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı–Tasarım eğitimine katılan öğrencilerle ortak takımlar halinde, bitirme projesi kapsamında bir oyun geliştireceklerdir.

Eğitmen Kadrosu

Eğitmen kadrosu Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED)* üye şirketlerinde çalışan sektör uzmanlarından oluşmaktadır.

*Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı, TOGED işbirliği ile yürütülmektedir.

Ömer Akyol – ARGEDOR/Yazılım Geliştirme Uzmanı

Gürcan Serbest – IMECE Studios/Kurucu Ortak-Deneyim Tasarımcısı

Ozan Gümüş - TALEWORLDS/Oyun Tasarımcısı

Yrd. Doç. Mete Tevetoğlu – Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi