Ana içeriğe atla

TED, III. Uluslararası Eğitim Forumu’nda "Eğitim Siyaseti"ni Masaya Yatırdı!


T.C. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI'nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve dünyada eğitim-siyaset ilişkisi, çeşitli ülkelerde sıçrama yaratan eğitim politikalarının arkasında yatan stratejiler ve siyasetçilerin rolü, farklı siyasi partilerin ulusal bir eğitim politikası oluşturma stratejileri, eğitimin taraflarının eğitim politikaları algısı gibi konular konuşuldu.

Forum'un diğer katılımcıları arasında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Çin Halk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Ulusal Eğitim Reformları ve Araştırma Merkezi Direktörü Yinfu Yang, Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Katarína NEVEDALOVÁ, Bush Dönemi Eğitim Bakan Yardımcısı, Brookings Enstitüsü Eğitim Politikası Direktörü Grover (Russ) WHITEHURST, T.B.M.M. Eski Başkanı Hikmet ÇETİN, Devlet Eski Bakanı Tınaz TİTİZ, Milletvekili Fikri IŞIK, Milletvekili Prof. Dr. Nur SERTER, Milletvekili Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ'nin yanı sıra Taha AKYOL, Sedat ERGİN, Balçiçek İLTER, Okan MÜDERRİSOĞLU, Muharrem SARIKAYA, Murat YETKİN gibi deneyimli isimler yer aldı.

Türk Eğitim Derneği, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm seviyelerde yaptığı eğitim çalışmalarının yanı sıra, düzenlediği Uluslararası Eğitim Forumları ile, dünyadan ve ülkemizden liderlerin, siyasetçilerin ve eğitimcilerin farklı konuları ele aldıkları bir platform oluşturuyor.


Görsel
Görsel
Görsel
Görsel