"Hikaye Kurmak": Senaryo Atölyesi

Eğitim Süresi: 
35 Saat (10 Hafta)
Eğitim Günleri: 
Cumartesi 15.30-19.00
Kontenjan: 
20
Fiyat: 
1250.00
TL

 

Eğitimin Amacı

Düşten Kağıda adlı senaryo atölyesi; hayat ve hayal bilgisi alt başlığında, "Yazmanın Nedeni", "Yazmanın Bilgisi", "Yazmanın Bilinci" adlı üç periyotta, üç bağlamla yürüyecek. 10 hafta boyunca katılımcılar, atölye danışmanlarının da destekleriyle, görsel ve işitsel düzlemde senaryo yazımının özelliklerine giriş yapacaklardır. Sektörden isimlerin katılımıyla, alışılagelmiş senaryo derslerini ve senaryo geliştirme çalışmalarını aşan bir bakış açısıyla, hazırlanan programın mottosu "sözü kağıda dökmektir."

 

Eğitimin İçeriği

1.Periyot: '' Yazmanın Nedeni''

Çalışma, katılımcıların bir ifade oluş olarak dil ile ilişkilerine, söz evreniyle kurdukları bağlara ve yazma nedenleri üzerine odaklanacak. İlk dört çalışmayı kapsayan, atölye çalışmaları senaryo oluşturma sürecine hazırlık kapsamında ele alınacaktır.

 

2.Periyot: '' Yazmanın Bilgisi''

İkinci aşamayı kapsayan çalışmalar senaryo oluşturma sürecinin özel bilgisi, biçimsel özelliklerine odaklanacak. Senaryo yazımında, olmazsa olmazların katılımcıya kazandırılması çalışmanın merkezini oluşturacaktır.

 

3.Periyot: '' Yazmanın Bilinci''

Çalışmalar senaryo deneyimlerinin derinleştirilmesi için gerekli biçimsel özelliklerin kazandırılmasının yanı sıra katılımcıların senaryo yazım sürecine eşlik edecek gerekli teknik bilgilere aşina olmasını sağlayacak katkıları yapacaktır.

 

Eğitmen Profili

Gürsel Korat-Senaryo Atölye Yürütücüsü

1960, Kayseri. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi'nde tamamlamış yazar ve senaristtir. Dame de Sion Edebiyat Ödülü (2009) ve 46. Orhan Kemal Roman Armağanı (2017) ödüllerinin sahibidir.

 Eserleri:

Unutkan Ayna (Roman, 2016)

Yine Doğdu Tanyıldızı (Roman, 2014)

1984 (Tiyatro Uyarlaması, 2012)

F Tipi Film (Senaryo, Yön. Ezel Akay, 2012)

Rüya Körü (Roman, 2010)

Yedi Kocalı Hürmüz (Senaryo, Yön. Ezel Akay, 2009)

Güvercine Ağıt (Roman, 2009)

Kalenderiye (Roman, 2008)

Yünüm Sultan ve Yedi İbiş (Çocuk Oyunu, 2007)

Yol Ayrımları (Tiyatro Oyunu, 2006)

Gölgenin Canı (Öykü, 2004)

Güvercine Ağıt (Roman, 1999)

Ay Şarkısı (Roman, 1998)

Çizgili Sarı Defter (Öykü, 1996)

Zaman Yeli (Roman, 1994)

 

Ercan Kesal-Senaryo Atölye Danışmanı

1959, Avanos. Ege Üniversi TIP Fakültesi mezunu hekim, yazar, senarist ve oyuncu. 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 32. İstanbul Film Festivali, “En İyi Erkek Oyuncu” ve  44.SİYAD Türk Sineması “En İyi Senaryo” ödüllerinin sahibi.

Eserleri:

Zamanın İzinde (Roman, 2017)

Bozkırda Bir Gece Yarası (Çizgi Roman, 2017)

Nasipse Adayız (Roman, 2015)

Evvel Zaman (Roman, 2014)

Peri Gazozu (Roman, 2013)

Bir Zamanlar Anadolu’da (2011, Senaryo)

Üç Maymun (2009, Senaryo)

Cin Aynası (Roman, 2000)

Filmografi:

Çukur (2017TV Dizisi)

İçeride (2016, TV Dizisi)

Yol Kenarı (2016, Sinema Filmi)

Bulantı (2015, Sinema Filmi)

Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013, Sinema Filmi)

Ben O Değilim (2013, Sinema Filmi)

Küf (2012, Sinema Filmi)

Hükümet Kadını (2012, Sinema Filmi)

Yozgat Blues (2012, Sinema Filmi)

Bir Zamanlar Anadolu’da (2011, Sinema Filmi)

Üç Maymun (2009, Sinema Filmi)

Vaviyen (2009, Sinema Filmi)

Uzak (2002, Sinema Filmi)

 

Tufan Taştan-TEDÜSEM Sinema Atölyeleri Proje Danışmanı

1988, Ankara. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden ve çift anadal ile İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2010 yılında kuruculuğunu üstlendiği Yapım-eki bünyesinde ödüllü kısa filmlere ve projelere imza attı. 2012 yılında hayata geçen Cinema and Audiovisual Arts (CAVA) Enstitüsü’nün Program Yönetmenliğini üstlendi. Ulusal ve uluslararası festivallerde seçici kurul üyeliği ve danışmanlık yapmasının yanı sıra çeşitli üniversite ve kurumlarda sinema üzerine dersler verdi.*

*Detaylı bilgi için www.tufantastan.com