Ana içeriğe atla

Eğitim Meşalemiz Üniversitemiz İçin Yandı

Tarih:  -

TEDÜ Açılış Töreninde Meşalenin Yakılması

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği’nin yükseköğretimdeki son halkası olan Üniversitemizin resmi açılışı, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, TEDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar’ın konuşma yaptıkları bir törenle gerçekleşti.

Eylül 2012 itibariyle ilk öğrencilerini alan TED Üniversitesi, 17 Ekim 2012’de Kolej Kampüsü’nde resmi olarak açıldı. Kaliteli eğitim vermenin tüm koşullarını taşıyan, öğrenci merkezli felsefesi ve uluslararası bağlantılarıyla fark yaratan, öğrenen, araştıran ve keşfeden bir kurum olmak üzere yola çıkan TED Üniversitesi’nin açılışına yoğun bir katılım vardı.

“TEDÜ Seçkin Bir Üniversite Olacak”

Açılışta T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, “Millî Eğitim Bakanlığı’ndan sonra TED, Türkiye’nin eğitim sektöründe en önemli millî kuruluşlarından birisidir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, yeni yükseköğretim yasasını hatırlatarak bu yasanın amacının, Türkiye’de daha iyi bir üniversite sistemi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Ben hem Cumhurbaşkanı olarak, hem de, TED Ana Tüzüğü’nün 2. maddesini burada hatırlatayım size, sizin tüzüğünüzün ana maddesinde ‘Cumhurbaşkanı Türk Eğitim Derneği’nin yüksek koruyucusudur’ diyor. Dolayısıyla bu sorumluluğumla da bu üniversitenin kuruluşunu yakından takip ettim ve her türlü desteği verdim. İnanıyorum ki çok seçkin bir üniversite olacak” dedi.

“Daha Güçlü Türkiye”

TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Üniversite, bir öğretim kurumu olmanın çok ötesinde, bir medeniyet projesidir. Medeniyet yolculuğuna çıkmış bir milletin çocukları olarak, üniversiteyi geleceği inşa etmenin temel araçlarından biri olarak görüyoruz. TED Üniversitesi olarak vakıf medeniyetinin tarif ettiği anlamda gerçek bir vakıf üniversitesi olmak azmindeyiz.” diyerek sözlerine başladı ve TED Üniversitesi ile “Daha Güçlü Türkiye” hayaline ulaşmak istediklerinin altını çizdi.

"Tüm Topluma Güven Veren Bir Üniversite"

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar doğru ve saygın bir vakıf üniversitesi kurma hayaliyle yola çıktıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “TED Üniversitesi’nin olağanüstü iyi eğitim veren, olanaklarına uygun araştırma politikaları ile belirli araştırma alanlarında adres olan, yönetişimde mütevelli – rektörlük - öğretim üyeleri - idari personel işbirliğini hayata geçiren bir üniversite olmasını istiyoruz. Tüm bunların yanı sıra uluslararası bağları etkili, değişim programları doyurucu, sürdürülebilir ve istikrarlı yapısı olan ve tüm topluma güven veren bir üniversite olması da bizim için önem taşıyor. Eylül 2012 itibariyle 320 kişilik kontenjanımızın tamamını doldurarak ilk öğrencilerimizi kabul etmiş olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz.”

Tören, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Rektör Prof. Dr. Öktem Vardar’ın katılımıyla T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün Türk Eğitim Derneği’nin sembolü olan meşaleyi yakması ile sona erdi.

Video linkleri




TEDÜ Açılış TöreniTEDÜ Açılış TöreniTEDÜ Açılış TöreniTEDÜ Açılış Töreni

Daha fazla fotoğraf için lütfen tıklayınız