Ana içeriğe atla

TED 85. Yılını Kutluyor

Tarih:  -

TED 85. Yılını Kutluyor

Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928’de kuruldu.Türk Eğitim Derneği, 85 yıldır eğitim dünyasını aydınlatıyor.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1925’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada şöyle diyordu: “Bilim ve eğitimde ilerlemeye yönelik genel isteği yerine getirebilmekten daha çok uzağız. Önümüzdeki yıl için sizlerden devletçe yapılabilecek en büyük özveriyi rica ederken, varlıklı olan vatandaşlarımıza da korumalarına verilmiş olan çocuklarımızı özel girişimleri ile okutup yetiştirmelerini önemle öğütlerim.”

Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün işaret ettiği hedef doğrultusunda, çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle, 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Dernek, 1946 yılında Türk Eğitim Derneği adını aldı.

Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyetin içinden doğan bir kuruluş olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle 85 yıldır eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerine bağlılıkları ve Atatürk’ün izinden gitme konusundaki kararlılıklarıyla ülkeyi daha ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmek için çalışıyor.

Türk Eğitim Derneği websitesi için tıklayınız