Ana içeriğe atla

TEDU 400 Seminerleri – TEDU 400 Derslerine Giriş

Tarih:  -

Öğrenci Gelişim Semineri açılımı ile düzenlediğimiz TEDU 400 kodlu ders serisi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Öktem Vardar’ın TEDU 400 Derslerine Giriş adlı semineriyle başlıyor.
Seminer, 

8 Aralık Pazartesi günü Saat: 14:00’de 


Fatma-Semih Akbil Kültür Merkezi’nde/Dedeman Amfisi’nde gerçekleştirilecektir. 


Bu seminer dizilerinin amaçlarının, beklenilen faydalarının anlatılacağı seminer fakültelerde okuyan tüm öğrencilerimize açıktır.
 

TEDU 400 Derslerimizin Aralık Ayı programı da şöyledir:

TEDU 400
Derslerine Giriş

Prof. Dr Öktem Vardar

08 Aralık Pazartesi
Saat:14:00 (K 85)

TEDU 400
Derslerine Giriş

Prof. Dr. Öktem Vardar

11 Aralık Perşembe
Saat: 14:00 (K 85)

Sınanma Kaygısı

Yrd. Doç. Dr. Müge Örücü

16 Aralık Salı
Saat: 14:00 (K 85)

İletişimde
Sevginin Gücü

Yrd. Doç. Dr. Latif Uğur

19 Aralık 2014 Cuma
Saat: 11:00 (K 85)

İş Ararken
Fark Yarat

Özlem Şen Ataç –
Yenibir İş

25 Aralık Perşembe
Saat 14:00 (K 85)

Sınanma Kaygısı

Bireyler korku verici veya tehdit edici olduğunu düşündükleri bir durumla karşı karşıya geldiklerinde çeşitli psikolojik ve bedensel tepkiler verirler. Bu tepkiler zaman zaman örneğin bir kaza atlatıldığında veya topluluk önünde bir konuşma yaparken her insanda görülebilir. Öğrencilik yaşamında bu tepkiler en çok sınav zamanlarında ortaya çıkar. Hayati bir fonksiyonu olan kaygı, bireyin hayatını sürekli ve belirgin bir biçimde etkiliyorsa bu duruma müdahale etmek gereklidir.
Sınanma kaygısı seminerinde kaygının tanımı, nedenleri ve sınav kaygısıyla başa çıkma yöntemleri ele alınacaktır. 

İletişimde Sevginin Gücü

Yrd. Doç. Dr. Latif UĞUR,  “İletişimde Sevginin Gücü” adıyla vereceği seminerde, sevginin derinliği, öğrenilebilirliği, izafiliği, güvene dayalı olduğu, çaba ve fedakarlık gerektirdiği ve türleri üzerine düşünce egzersizleri ve uygulamalar konusunda iki yıldır lisans düzeyinde okuttuğu “Sevgi Dersi”nden tecrübelerini TEDU 400 dersi kapsamında öğrencilerimizle paylaşacaktır.

İş Ararken Fark Yarat

Yenibiris.com’un İç Anadolu Bölge Yönetmeni Sayın Özlem Şen Ataç; öğrencilerimizin iş hayatının kapısında karşılaşacakları zorlukları önceden görebilmelerini ve kendilerini iş yaşamına okurken hazırlanmalarını sağlamak için tecrübelerini “İş Ararken Fark Yarat” adlı seminerde paylaşacak.
Katılımcılar seminerde “CV nedir?”, “Etkili CV nasıl hazırlanır?” “Mülakat Teknikleri nelerdir?”, “İş ararken sosyal medyanın önemi nedir?” gibi soruların cevaplarını bulabileceklerdir.