TEDÜ’de Herkese Açık Tai Chi Tanıtım Dersi

Tarih:  -

TEDÜ’de Herkese Açık Tai Chi Tanıtım Dersi

Geçtiğimiz yıl Üniversitemizde başlayan ve ilgi gören Tai Chi dersleri bu yıl da devam ediyor. Ders veya ofis stresiyle başa çıkabilmenize yardımcı olacak; ihtiyacını hissettiğiniz sağlık, enerji ve dinginliği bulabileceğiniz; vücudunuzu yormadan çalıştıran, yumuşak egzersizlerle donatılmış bu meditatif hareket sanatıyla tanışmak için hepinizi davet ediyoruz. Ücretsiz olacak tanıtım dersinde Tai Chi hakkında bilgi edinip, ilk deneyiminizi yaşayabileceksiniz. Zorunluluk olmamakla birlikte eşofman ve altı ile düz spor ayakkabı çalışma için tavsiye edilmektedir. Çalışmaya TEDÜ bünyesinin yanında üniversite dışından da ilgili herkesi davet ediyoruz.

15 Kasım Çarşamba, 12:00-13:00

TEDÜ Spor Tesisi Stüdyosu (E blok, B2 kat)

TAI CHI NEDİR?

Tai Chi, felsefesi olan hareketli meditasyon sistemi ve sanatıdır. Taocu felsefede bir konsept olan Tai Chi, tarih içinde bir çok sanata ilham kaynağı olmuştur. Tai Chi Sistemi; ruhsal gelişim, zihin-beden uyumu, meditasyon, sağlık sistemi, mücadele sanatları, spor ve estetik gibi birden fazla boyutu içinde barındırmaktadır. Sağlık açısından bilinen en güvenli hareket disiplinidir. Stres yönetimi ve çatışma yönetiminde etkin faydaları olan Tai Chi, her geçen yıl yapılan bilimsel çalışmalara daha fazla konu olmaktadır, ruh ve beden sağlığı üzerine olan olumlu etkileri kanıtlanmıştır.