Ana içeriğe atla

Avrupa Gençlik Parlamentosu TED Üniversitesi'ndeydi



Avrupa Gençlik Parlamentosu TED Üniversitesi'ndeydi
Avrupa'daki en büyük siyasi tartışma, kültürlerarası diyalog ve gençlik platformlarından biri olan ve düzenlediği ulusal ve uluslararası konferanslarda geleceğin Avrupalı liderlerini bir araya getiren Avrupa Gençlik Parlamentosu, bu sene uluslararası forumlarından birini, Türkiye'de İstanbul dışında ilk defa Ankara'da, TED Ankara Koleji'nin ev sahipliğinde 21-25 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenledi.




Foruma, TED Ankara Koleji Özel Lisesi Müdürü Aydın Ünal, EYP Türkiye Temsilcisi, TED Ankara Koleji İngilizce Bölüm Başkanı ve Politika ve Diplomasi Kulübü Direktörü Bürçek Dinçler, TED Ankara Koleji Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencileri Yağmur Uğur ve Ecem Kumbasar, Ankara Gençlik Forumu Başkanı Anar Kuvcera, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili ve davetliler katıldı.




Çalışma dilinin İngilizce olduğu forumda Avrupa'nın 36 ülkesinden 130 genç, Avrupa'yı ilgilendiren ekonomik, kültürel ve sosyal konuları tartışmak için toplandı. Konferans boyunca takım oluşturma çalışmaları, komite çalışmaları ve genel kuruldan oluşan standart EYP metodolojisi izlendi. İlk iki gün gençler bir dizi oryantasyon aktivitesinin yer aldığı takım oluşturma çalışmalarında birbirlerini tanıyarak, çalışacakları komiteleri kurdular. 16-22 yaş aralığındaki katılımcıların mükemmel dil becerileri, takım içi ve kültürler arası uyum becerisi, siyasi farkındalık, analitik yetenekler ve özgüven gibi niteliklerine bakılarak titizlikle seçildiği forumda TED Ankara Koleji'ni ise okulda uzun yıllardır faaliyet gösteren Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencileri temsil etti.




AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU
Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP), gençler için gençler tarafından gönüllü olarak 35'den fazla ülkede yürütülen bir kurumlar ağı. 1987'de Fransa'da kurulan "European Youth Parliament", geleceğin toplumunun şekillenmesinde gençlerin aktif bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla tasarlanmış, siyasi partilerden bağımsız, tamamen genç Avrupa vatandaşlarının ihtiyaçlarına uygun bir eğitim projesi. EYP, özgür düşünmeyi ve gençlerin sosyo-politik girişimlerini teşvik etmekte, gerekli sosyal ve profesyonel becerilerin kazanılmasına olanak sağlıyor. EYP, ülkemizde ise Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği adı altında yaklaşık 75 genç gönüllüsü İle çalışmalarını sürdürüyor.