`Benchmarking Assessment and Curriculum to the CEFR Çalıştayı TEDÜ'de yapıldı

Oxford University Press tarafından düzenlenen ve 29 üniversitenin yabancı dil okullarından 42 kişinin katıldığı “Benchmarking Assessment and Curriculum to the CEFR” isimli çalıştayın son ayağı TED Üniversitesi’nde ELS ve OUP işbirliği ile yapıldı. Üç ayaklı bir proje olan “Benchmarking Assessment and Curriculum to the CEFR” çalıştayının ilki Kapadokya’da Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda, ikincisi İstanbul’da, üçüncü ve sonuncusu ise 17 ve 18 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

Türkiye’nin pek çok üniversitesinin yabancı dil okullarından gelen yönetici ve öğretim elemanlarının katıldığı uzun soluklu bir çalışma olan “Benchmarking Assessment and Curriculum to the CEFR” müfredat, ölçme değerlendirme ve CEFR uzmanı olan Thom Kiddle ve Keith Morrow isimli eğitmenler tarafından yürütüldü. Katılımcıların CEFR doğrultusunda müfredat ve sınav geliştirmeleri için gereken bilgi ve becerileri edinmesine yönelik olan bu çalıştayın amacı katılımcıların edindikleri bilgi ve becerileri kurumlarına aktararak kurumlarının standartlarını yükseltmelerine yardımcı olmaktır.

Görsel