Ana içeriğe atla

TEDÜ Öğrencilerimiz Elif Gizem Akkaya'yı Ölümsüzleştirdi

Tarih:  Date

 

TEDÜ ÖĞRENCİLERİMİZ ELİF GİZEM AKKAYA'YI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

TED Üniversitesi’nin öğrencileri, öğrenci topluluklarından biri olan TEDÜ Doğa Sporları Topluluğu’nun öncülüğünde, 13 Mart 2016 tarihinde Güvenpark patlamasında hayatını kaybeden Elif Gizem Akkaya adına 02-03 Haziran 2016 tarihleri arasında “Bir Kitap da Sen Ver Geleceği Paylaşalım!” adlı bir kampanya düzenleyerek Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan Medreseönü İlkokuluna’na kütüphane kurdular.

Güvenpark patlamasında hayatını kaybeden Elif Gizem Akkaya’nın memleketi olan Ordu Medreseönü’ndeki ilkokul seçilerek isminin ölümsüzleştirilmesi amaçlanan kitap kampanyasına TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerin yanı sıra, TÜBİTAK ve birçok hayırsever destek verdi. Kütüphane için gereken diğer ihtiyaçlar TED Üniversitesi tarafından tamamlanarak kampanya sonucunda toplanan 700 adet kitap ve dergi Medreseönü öğrencileri ile beraber yerlerine yerleştirildi.

TEDÜ’lü öğrenciler ile oyunlar oynarak bu mutlu günü kutlayan okul öğrencileri, okul bahçesinde bulunan bir duvarı boyayarak projenin bir parçası oldu. Kütüphanenin kurulumu tamamlandıktan sonra TEDÜ öğrencileri Giresun’da Elif Gizem Akkaya’nın mezarını ziyaret ederek Ankara’ya döndüler.