Ana içeriğe atla

İsmail Hakkı Tonguç’un Belgeliği, TEDÜ Aracılığıyla Akademik Araştırmalara Açıldı!

 

Eğitim Dünyası için Büyük Kaynak

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURUCULARINDAN İSMAİL HAKKI TONGUÇ’UN BELGELİĞİ, TED ÜNİVERSİTESİ ARACILIĞIYLA SANAL ORTAM ÜZERİNDEN AKADEMİK ARAŞTIRMALARA AÇILDI!

TED Üniversitesi ile İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı (İHTBV) arasında Eylül 2016’da imzalanan sözleşme ile Köy Enstitüleri'nin Kurucularından Eğitimci İsmail Hakkı Tonguç’un binlerce belgeden oluşan belgeliği, TED Üniversitesi aracılığıyla sanal ortam üzerinden akademik araştırmalara açıldı.

Çağdaş eğitim anlamında Türkiye’de birçok atılıma öncülük etmiş TED Üniversitesi ile varılan ortak sözleşmeyle; İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı'na ait sanal ortama aktarılmış belge, fotoğraf, rapor, yazışma ile diğer belge ve bilgilerin daha fazla araştırmacının kullanımına hızlı ve güvenli bir biçimde ulaşması için TED Üniversitesi Kütüphanesi aracılığıyla akademik dünyaya açılması gerçekleştirilmiş oldu.

TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi'ne kayıt olan tüm araştırmacılar, asılları Ankara Öveçler'deki İHTB Vakfı merkezinde korunan kaynaklara ve sunucu üzerindeki sayısallaştırılmış belgelere kütüphane içinden kolaylıkla ulaşabilecekler.

İncelenen kaynaklar arzu edildiğinde İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı tarafından “Vakıf Belgeleri Yararlanma Koşulları” çerçevesinde kullanıcılara gönderilebilir. Ayrıntılı bilgiler www.tongucvakfi.org.tr adresinden elde edilebilir.

 

 

İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Hakkında:

İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı; eğitim tarihimize ışık tutan ve köy eğitimine dair her türlü bilgiyi ve eğitim tarihimize ait özel belgeleri içeren koleksiyonu, fiziksel, sayısal ortamdaki çeşitli materyal türleri ve kaynaklar ile zengin bir içerikle araştırmacılara sunmak üzere, Dr. Engin Tonguç’un önderliğinde 2011 yılında kuruldu.