Kampüsümüzde Hult Prize Final Heyecanı Yaşandı!

KAMPÜSÜMÜZDE HULT PRIZE FİNAL HEYECANI YAŞANDI

Hult Prize, üniversite öğrencilerinin sosyal fayda odaklı girişimcilik fikirlerinin uluslararası arenada yarıştığı bir ödül programıdır. 2009 yılından bu yana düzenlenen program çerçevesinde her sene, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından belirlenen küresel hedefler gözetilerek bir ana problem alanı seçilir ve yayınlanan bir rehber ile öğrencilerden bu alandaki sorunlara çözüm geliştirecek iş fikirleri geliştirmeleri istenir. 1M$ ödülü bulunan bu yarışma, öğrenciler için “Nobel Ödülü” olarak da anılır.

Bu sene ise öğrencimiz Kutlu Acun'un girişimiyle Üniversitemizde Hult Prize'ın kampüs finali 4 aydır süren çalışmaların sonucunda 16 Aralık 2017 Cumartesi günü düzenlendi. Finalde Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan gruplar, birbirinden değerli jüri üyelerine projelerini sundular ve jüri değelendirmesi sonucunda 1. 2. ve 3. olan takımlar belirlendi. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizden oluşan ve Kampüs 1.’si olan “EnergyRot” Takımı, doğrudan “Dünya Bölgesel Finalleri”ne gitmeye hak kazandı. 2. takım “Diabetypes” ve 3. takım “Phoenix”in projeleri ise Hult Prize Global çalışanları tarafından incelenecek ve değerlendirme sonuçlarına göre Dünya Bölgesel Finalleri'ne davet edilecek. Uzun süredir Üniversitemizin akademisyenlerinden oluşan Hult Prize Danışma Kurulu ve Sosyal İnovasyon Merkezi'nin destekleriyle çalışmalarına devam eden takımlar, 2018'in Mart ayında gerçekleşecek olan bölgesel finaller için hazırlanmaya devam ediyor. Dünya Bölgesel Finalleri'nde başarılı olmaları durumunda ise dünya genelinden 50 takımın katılımıyla ABD'de gerçekleşek olan 8 haftalık hızlandırıcı programa katılacaklar ve en nihayetinde 1M$ ödül için yarışacaklar. Ancak, programın takımlar için oluşturduğu ağ, onların zaten yüksek miktarda yatırım almasını sağlıyor ve bu sayede projelerini gerçeğe dönüştürüyor.