Selçuk Pehlivanoğlu, Ankara Marka Festivali'nde Konuştu

SELÇUK PEHLİVANOĞLU, ANKARA MARKA FESTİVALİ’NDE KONUŞTU:

“Eğitimde adaleti sağlayamazsak ülkenin geleceğini değiştiremeyiz.”

TED Genel Başkanı ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Selçuk Pehlivanoğlu, Ankara Ticaret Odası’nın  bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ankara Marka Festivali’nin ikinci gününde “Gelecek için Nasıl Bir Eğitim?” başlıklı bir konuşma yaptı.

Markalaşmanın bir süreç, vizyon ve gelecek öngörüsü olduğunu belirten Pehlivanoğlu, “TED milli bir kuruluş ama bir Ankara markasıdır.” dedi. Öğrencilerin %68’inin yoksul aile çocuğu olduğuna dikkat çeken Pehlivanoğlu, “Eğitimde adaleti sağlamadıktan sonra bu ülkenin geleceğini değiştiremeyiz.” diye konuştu. Pehlivanoğlu, Türkiye’nin genç nüfusuyla övündüğünü ancak bu nüfusun iyi bir eğitim alamaması durumunda gelecek için bir tehdit oluşturacağını ifade etti.  Pehlivanoğlu, Türkiye’nin kültürüne, büyüklüğüne, ihtiyaçlarına ve demografik yapısına uygun milli bir eğitim programına ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.