TEDÜ, MOCA 2018 Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı!

TEDÜ, MOCA 2018 ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

“Meeting of Change Agents (MOCA) 2018” etkinliği, 28 Nisan 2018 tarihinde, 31 üniversitenin hazırlık programlarından ve yayınevlerinden gelen toplam 70 öğretim görevlisi, öğrenci ve uzmanın katılımıyla Üniversitemizde, İngilizce Dil Okulumuz tarafından düzenlendi. İlki, 2017 Mayıs ayında Ege Üniversitesinde 22 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen ve TEDÜ İngilizce Dil Okulu olarak öğrenci merkezli yaklaşımımızla son derece örtüşen MOCA’nın ikinci etkinliğine ev sahipliği yapmış olmaktan son derece gurur ve mutluluk duyduk.

MOCA-2018; Sn. Dil Okulu Müdürümüz Dr. Nuray Lük Grove, Sn. ELS Öğrenci Temsilcimiz Şevval Kır ve Sn. Öğr. Gör. Taşkın Taş’ın ekip adına açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra, listesini aşağıda görebileceğiniz kurumların temsilcileri tarafından, bu yılın teması olan “Öğrencinin Ders Süreçlerine Aktif Katılımı” etrafında şekillenmiş sorular, odak gruplar halinde hem öğretmen hem öğrenci perspektifinden tartışıldı ve bulgular daha sonra bir panel oturumunda diğer katılımcılarla paylaşıldı.  Bu tartışmalar esnasında yapılan paylaşımlar, Türkiye’deki hazırlık programlarına somut ve yapıcı öneriler sunulması açısından oldukça faydalı oldu.

Kapanış oturumunda yapılan ön değerlendirmeye göre, katılımcıların %91’i etkinliğe dair yüksek oranda memnuniyet dile getirdi.  Ayrıca Ege Üniversitesinden MOCA Etkinliği Kurucu Ekip Temsilcisi Sn. Tuğba Yeğin, organizasyon ekibimize teşekkür ettiği bir kapanış konuşması gerçekleştirdi. Ardından gelecek yıl MOCA 2019 Etkinliğine ev sahipliği yapacak kurum, aday olan 4 üniversite arasından yapılan çekilişle Sabancı Üniversitesi olarak belirlendi.

Etkinliğin çıktılarıyla ilgili detaylı bilgiye ve açılış konuşmaları ile panel oturumu sunumlarının videolarına etkinliğin mocaturkey.wordpress.com adresinden ulaşabilirsiniz.

KATILIM GÖSTEREN ÜNİVERSİTELER

• Abant İzzet Baysal University