Ana içeriğe atla

TEDU400 Seminerleri: Down Sendromu Nedir? Down Sendromlu Olmak

 

TEDU400 KAPSAMINDA “DOWN SENDROMU NEDİR? DOWN SENDROMLU OLMAK” SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEDÜ İhtiyaç Haritası Topluluğu tarafından 16 Nisan 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen “Down Sendromu Nedir?” konulu sosyal sorumluluk odaklı bir etkinlik düzenlendi.

Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemizin öğrencileri ile akademisyenlerimiz yoğun katılım gösterdi. Etkinliğin ilk oturumunda konuşmasını yapmak üzere Sayın Fulya Ekmen bizlerle oldu. Down Sendromlu bir bireyin annesi olmak, süreçte yaşanan zorluklar, engelleri aşma yolları gibi deneyimlerini bizlerle paylaşan Ekmen, çoğu katılımcının üzerinde “Sosyal Bilinç ve Toplumdaki Dezavantajlı Bireylere Nasıl Davranılması Gerekir?” noktalarında farkındalık yarattı.

Ardından Sayın Ali Ulusoy ve Sayın Ozan Ulusoy TEDÜ’lülerle bir araya geldi. “Down Sendromlu Olmak” konusunda bizleri bilgilendirip deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyan baba – oğul, katılımcılarımızın üzerinde duygusal bir etki bıraktı.  Konuğumuz Sayın Ozan Ulusoy, etkinliğimizin devamında Down Sendromlu bir birey olmayı birinci ağızdan bizlerle paylaştı. Çalıştığı iş yerleri, hangi alanda çalışmak istediği,  okul ve sosyal hayatı hakkında pek çok şey öğrendiğimiz Ulusoy, ikinci oturumu Edip Akbayram’ın “Güzel Günler Göreceğiz” şiiriyle tamamladı.