TEDU400 Seminerleri: '' TEDÜ, Atatürk İlkelerini Konuşuyor! Sina Akşin''

TEDU400 SEMİNERLERİ KAPSAMINDA "TED ÜNİVERSİTESİ, İLKELERİ KONUŞUYOR" ETKİNLİK SERİSİNİN İLKİ, SİNA AKŞİN İLE BAŞLADI

''TED Üniversitesi İlkeleri Konuşuyor! '' etkinlik serisinin ilk konuğu, Türk Tarih Akademisyeni Prof. Dr. Sina AKŞİN oldu. Sayın Akşin ile "Devletçilik'' ilkesinin ortaya çıkış sürecini ve günümüzde uygulanan Devletçilik politikasını konuştuk. Devletçilik ilkesinin ilk olarak Sivas Kongresi'nde ortaya çıktığını belirten AKŞİN, bu ilkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında ne kadar önemli bir rol oynadığından bahsetti. Günümüzde uygulanan Devletçilik politikasını ve bu politikanın ileride ülkemizi nasıl etkileyeceği hakkındaki düşüncelerini de bizlerle paylaşan AKŞİN, son olarak katılımcılardan gelen soruları içtenlikle cevapladı.