Ana içeriğe atla

Türk Eğitim Derneği 86 yıldır eğitim dünyasını aydınlatıyor!

Atatürk’ün önderliğinde, Cumhuriyetin kurucu kadrolarının büyük özverileri ve öngörüleriyle kurulan Türk Eğitim Derneği 86’ıncı yılına girdi. Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkarak daha çağdaş bir Türkiye için çalışmaktan dolayı gurur duyuyor.



Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, gerek yurt genelinde okullar açarak, gerek başarılı, ahlaklı ve çalışkan fakat olanakları sınırlı öğrencilere burs vererek ve gerekse ülkenin eğitim politikalarına katkıda bulunarak 86 yıldır Türk eğitim dünyasına ışık tutuyor.



Türk Eğitim Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Kasım 1925 tarihli oturumunda Büyük Önder Atatürk’ün yaptığı çağrı üzerine 31 Ocak 1928’de kuruldu ve Bakanlar Kurulu’nun 12 Aralık 1939 tarih ve 2/12441 sayılı kararı ile kamuya yararlı derneklerden sayıldı.1928 yılında Türk Maarif Cemiyeti adı altında kurulan ve devamında 1946’da bugünkü adını alan Türk Eğitim Derneği, başlangıçtaki Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurma, öğrenci yurtları açma ve çocuklara burslar vererek eğitimlerini sürdürme gibi amaçlarını bugün çok daha geniş bir düzleme taşıyarak sürdürüyor.
Türk Eğitim Derneği, bugün 25 okulu, Üniversitesi, temsilcikleri, yurtları, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstererek donanımlı nesiller yaratma misyonunu ilk günkü kararlılığıyla devam ettiriyor. Bu kararlılıkla Derneğimiz, kuruluşundan bu yana yaklaşık 48 bin öğrenciye karşılıksız burs olanağı sağlamış olmanın haklı gururunu yaşıyor.



Türk eğitim standartlarının çağdaş seviyeye taşınması ve eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için çalışan Türk Eğitim Derneği, Atatürk ilkelerine bağlılığın ve ülkemizin gelişiminde eğitimin öncü güç olduğunun farkındalığıyla çalışmalarını sürdürmektedir.