Prof. Dr. M. Deniz Demiryürek

Mutevelli Heyeti (Board of Trustees)

Mütevelli Heyeti Üyesi

Dr. Deniz Demiryürek 1970 yılında Ankara’da doğdu. T.E.D Ankara Kolej’inden 1987, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. Doktora eğitimine 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda başladı ve ‘CONUS MEDULLARIS'İN NORMAL DÜZEYİNİN MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ’ isimli doktora tezi ile 1999 yılında bilim doktoru unvanını aldı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi kadrosuna atandı. 2004 yılında Anatomi Doçenti, 2010 yılında Profesör  unvanını aldı. Halen aynı bölümde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Akupunktur ve Mezoterapi Birimi sorumlusudur.

Kendisinin 36 uluslararası yayını; 160 uluslararası bildirisi, 360 uluslararası atfı ve 1 uluslararası ödülü bulunmaktadır. Klinik anatomi, kadavralarda rastlanılan enfeksiyon ajanları, 3 boyutlu rekonstrüksiyon teknikleri, mezoterapi ve akupunktur özel ilgi alanları arasındadır.