Prof. Dr. O. Celal Göle

TEDYUV (The Foundation)

Prof. Dr.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi

1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş, orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra 1969 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1970 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Ticaret Hukuku asistanı olarak mesleki çalışmalarına başlamış, 1971 yılında Avukatlık stajını tamamlamış, 1975 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Hukuk Doktoru” unvanını almıştır. Aynı yıl askerlik hizmetini yedek subay olarak yerine getiren Prof. Göle, 1976 yılında iki yıllık bir süre için Amerika Birleşik Devletleri Indiana Üniversitesi Hukuk Okulu’na giderek doçentlik tezi ile ilgili araştırmalar yapmıştır. 1982 yılında da “Üniversite Doçenti” unvanını almış ve 11 Nisan 1989 tarihinde ise profesörlüğe yükseltilmiştir.

Prof. Göle, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki akademik faaliyetleri yanında 1985-1986 Eğitim ve Öğretim yılında rotasyonla gittiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, 1991-1993 yıllarında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ve 1983-2012 yılları arasında da Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Ticaret Hukuku derslerini vermiştir. 1989-1991 yıllarında Türkiye Demir Çelik İşletmeleri’nde Genel Müdür Hukuk Danışmanı olan Prof. Göle, 1989-93 yıllarında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı; 1993-2012 yılları arasında da 18 yıl 5 ay süreyle Dekan olarak görev yapmıştır.

Prof. Göle, 1993-1996 yılları arasında dört yıl süre ile Ankara Tenis Kulübü, 1996-1997 yıllarında da Türk Tenisini Güçlendirme Vakfı (Tütegev) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış, ayrıca, 1983 yılından itibaren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı, Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. 1999-2004 yılları arasında da Türkiye Fulbright Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası nitelikteki hukuki ihtilaflarda tahkim heyetlerinde başkan ve üye olarak görev yapan Prof. Göle, 2005-2010 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği görevini yürütmüştür. Kendisi, 2007-2009 yılları arasında Basın İlan Kurumu Denetleme Kurulu; 2009-2013 yılları arasında da aynı Kurumun Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. Prof. Göle, halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanıdır. Kendisi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yüksek lisans ve doktora programları ile Kuzey Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku derslerini vermektedir. Prof. Göle, ayrıca TED Üniversitesi Yüksek Öğretim Vakfı Yönetim Kurulu, Ankara Tenis Kulübü ve TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği’nin Onur Kurulu üyesidir.

Prof. Göle’nin Ticaret Hukuku alanında yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.