Profesyonel Yaşamda Etkili Sözlü ve Sözsüz İletişim

Bu eğitim için ön kayıt alıyoruz, hemen ön kaydınızı yapın, eğitim açıldığında size haber verelim.
6 Saat (1 gün) -25/02/2017
Cumartesi 09.30-16.30

Eğitim Programı, hem yöneticiler hem de çalışanlar için gerekli olan bilgileri içeren “Etkili İletişiminTemelleri, İletişimde Kişilik-Stres-Düşünce Yönetmeyi, Zor İnsanlarla İletişim Kurmanın yollarını, İletişimde Davranış Biçimleri ve Kültürel farklılıkları, Empati ve Beden Dili kullanımının önemini” hedefler.

1. Modül : Profesyonel Yaşamda Etkili İletişim

• İlk Fırsat; İletişim Nedir?
  • Kaliteli İletişimden Ne Anlıyoruz?
  • İletişimin Temel Kuralları
  • İletişimim ne Renk?
  • İletişimde ilk adım  3A Formülü
  • İletişimde

Kişilik Yönetme

Stres Yönetme

Düşünce Yönetme

Öfke Kontrolü

• İletişimde 3 Sandalye Metodu
  • Profesyonel Yaşamda İmaj Nasıl Oluşturulur?
  • Etkili İletişim ve Kültürel Farklılıklar
  • İletişimde      Soruların Kullanımı , Önemi ve Dinlemenin Rolü
  • Neden İletişim Sorunları Yaşıyoruz?
  • İletişimin Özü: Biricik Hissettirmek ve Samimiyet, Empati Kavramı, Renklerle İletişim
    • Ofis Düzeninde, Logolarda Kullanılan Renklerin İletişim ve Pazarlamadaki Etkileri

2. Modül : İletişimin Kalbi Beden Dili

• İletişimin Üç Boyutu: Söz, Ses ve Beden Dilinin Kullanımı
    • Bilinçli ve Bilinçsiz Beden Dili.
    • Beden Dili ve Kültürel Farklılıklar
    • Ellerin  ve Kolların Verdiği Mesajlar
      • Tokalaşma Şekilleri ve Anlamları
      • Doğru Duruş ve Oturma Şekilleri, Beden Dilinde Bacak Duruşlarının Anlamları
      • Jestler ve Mimikler, Gözler ve Bakışlar, Başın ve Yüzün Kullanımı
      • Beden Dilinde Üstünlük Kurma Hareketleri
      • Beden Dilinde Sinirlilik
      • Kullandığımız Aksesuar ve Giyim Şeklinin Yansıttıkları
      • Fotoğraf Analizleri
      • Video Analizleri
      • Vaka Analizleri

Hedef Katılımcılar

Yöneticiler, Yönetici Adayları, Uzmanlar, İK Çalışanları, Avukatlar, Eğitmenler, Yönetici Asistanları, Pazarlamacılar, Satış Danışmanları, Müşteri Temsilcileri, Çağrı Merkezi Çalışanları ve diğer meslek gruplarıdır.

Ebru Savun

Ted Ankara Koleji 1985 Mezunudur. 1989 senesinde Ankara Üniversitesi, 1991 senesinde Bilkent Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisansını 1984 yılında G.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Çağdaş Büro Yönetimi Teknikleri üzerinde tamamlamıştır. 1987-89 tarihleri arasında İtalyan helikopter firması olan Augusta Co’da tercüman olarak çalışmaya başlamış daha sonra 1989-91 yılları arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde İtalyanca Eğitmeni olarak çalışmıştır. 1991-97 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Bu süre içerisinde aynı zamanda İngilizce Birim Koordinatörlüğü görevini de üstlenmiştir.1997-2001 yılları arasında Çukurova Üniversitesi’nde, Öğretim Görevlisi olarak çalışmış ve Konservatuar Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 1998-99 yılları arasında, Çukurova Üniversitesi resmi görevlendirilmesi ile, Mersin Çağ Üniversitesi Kurucu Danışmanı olarak çalışmıştır. 2001-2012 yılları arasında Bilken Üniversitesi Ofis Yönetimi ve Turizm İşletme Bölümlerinde Öğretim Görevlisi ve Akademik Danışman olarak görev yapmış, bu süre içerisinde Bilken Üniversitesi’nin resmi görevlendirmeleri ile bir çok eğitim semineri programını yürütmüştür. 2010-2014 yılları arasında TED Yayın Kurulu’nda görev yapmıştır. Mart 2014 tarihinden itibaren TED + Kariyer Komitesi Başkanlığı’nı yürütmektedir. Ayrıca, TED Okulları dahil olmak üzere, çeşitli resmi ve özel kurumlarda seminer eğitmeni olarak görev yapmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.