Ana içeriğe atla

Ankara'ya "Sinema" Geliyor!

Ankara’ya “Sinema” Geliyor

Ercan Kesal, Selen Uçer, Selçuk Aydemir, Umut Karadağ ve

Gürsel Korat gibi ünlü isimler TED Üniversitesi’nde

 Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

 

Sinema alanında yaptığı etkinliklerle bugüne kadar yüzlerce katılımcıyıusta isimlerle buluşturan Yapım-eki’nin proje tasarımıyla Ankara’da film atölyeleri açılıyor. 28 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında TED Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin bünyesinde gerçekleşecekolanatölyeler tüm Ankaralısinemaseverlerin katılımına açık.

                                                                                          

Türkiye Sineması’nın Ustaları TEDÜ’de!

Bir İstanbul Masalı, Hanımın Çiftliği, Beni Böyle Sev gibi dizilerin, O.. Çocukları, Kıskanmak, Kaygı gibi filmlerin usta oyuncusu Selen Uçer; İşler Güçler, Kardeş Payı gibi dizilerin, Düğün Dernek, Çalgı Çengi gibi gişe rekortmeni filmlerin senarist ve yönetmeni Selçuk Aydemir; Bir Zamanlar Anadolu’da, Üç Maymun gibifilmlerin senaristi ve Peri Gazozu, Nasipse Adayız, Zamanın İzinde gibi romanların yazarı Ercan Kesal TEDÜ-SEM’in film atölyelerine danışman olarak katılacak.

Bir Film Yaratmak”, “HikayeKurmak” ve “KamerayaOynamak” üst başlıklarında düzenlenecek üç farklı atölye programı ile Türk Sineması’nın usta isimleri Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

Yedi Kocalı Hürmüz filmininsenaristi, Kalenderiye, Rüya Körü, Unutkan Ayna gibi bir çok romanın yazarı, 46. Orhan Kemal Roman Armağanı’nın sahibi Gürsel Korat’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek "Hikaye Kurmak" senaryo atölyesi ile ‘anlatının söze, sözün kağıda’ dönüştüğü süreci, düşünsel ve biçimsel bir bütün olarak ele alabilir, senaryo yazarlığının tüm serüvenini oluşturan atmosfere adım atabilir, atölye sonunda kendi hikayenizi kağıda dökebilirsiniz.

Asmalı Konak, Es Es, Tatar Ramazan, Kehribar gibi dizilerin ve Gölgesizler, Kaptan Feza Kurtlar Vadisi gibifilmlerin usta oyuncusu Umut Karadağınyürütücülüğünde gerçekleşecek "Kameraya Oynamak" atölyesi aracılığıyla kamera önündeki pratiklerle sinema ve televizyon oyunculuğuna adım atabilirsiniz.

Müphem, Asfalt gibi ödüllü kısa filmlerin yönetmeni Süleyman Demirel’in yürütücülüğünde "Bir Film Yaratmak" sinema atölyesi ile senaryodan kurguya, film dilinden sinematografiye; sinemanın bilgisine, tekniğine ve anlamına dair teorik süreci, pratik olarak film yapımıyla buluşturabilir, kendi kısa filminizi ekipçe yapabilirsiniz.

Son gün 25 Ekim!

28 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında Yapım-eki’nin proje tasarımıyla TEDÜ-SEM bünyesinde gerçekleşecek kontenjanı sınırlı olan film atölyelerine son başvuru tarihi 25 Ekim 2017.

Detaylı bilgi ve başvuru için; https://sem.tedu.edu.tr           - 0(312)  585 02 71