Dijital Oyun Tasarlamaya Ne Dersiniz?

TED Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (TEDÜSEM) yoğun ilgi gören Dijital Oyun Geliştirme Tasarım ve Yazılım Sertifika Programı, yeniden başlıyor. Katılımcıların Dijital Oyun alanında “Tasarım” ve “Yazılım” olarak iki ayrı dalda sertifika sahibi olabileceği program, İŞKUR tarafından yürütülen “İşbaşı Eğitim Programı”na katılım ve İŞKUR destekli imkanları fırsatı sunuyor.

TEDÜ-SEM ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) tarafından ortaklaşa yürütülen ve 2016 Kış Dönemi’nde başarıyla tamamlanan Dijital Oyun Geliştirme Tasarım ve Yazılım Sertifika Programları 1 Nisan 2017 tarihinde TED Üniversitesi’nde başlayacak. Dijital Oyun Tasarımı alanında sektörün ihtiyacına yönelik insan kaynağının sağlanmasını amaçlayan ve beş modülden oluşan program 8 hafta süreyle toplam 64 saatte tamamlanıyor.

Yazılım programında “Unity Oyun Motoruna Giriş”, “Unity ile Oyun Programlama”, “Sanal Gerçeklik ve Kullanıcı Tecrübesi” modülleri; Tasarım programında ise “Oyun Tasarımı”, “Modelleme ve Grafik Tasarım” ve “Animasyon ve Ses” modülleri yer alıyor.  Her iki program için ortak olan iki modülden ilkinde “Karakter Animasyonuna Giriş” anlatılıyor. Ortak proje modülünde ise takımlar halinde proje gerçekleştiriliyor ve katılımcılar aynı zamanda “Hukuki Konular ve Pazarlama” ve “İşkur İşbaşı Eğitim Programı” ile ilgili seminerlere de katılıyorlar.

Eğitmenliklerini TOGED’e bağlı şirketlerde üst düzey çalışanları ve TED Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin yaptığı 2017 Bahar Dönemi programı sonunda başarılı bulunanların, ilkinde olduğu gibi İŞKUR tarafından yürütülen “İşbaşı Eğitim Programı”na katılımları ve İŞKUR destekli işe alımları mümkün olabilecek.

TEDÜSEM – TOGED ortaklığında ve İŞKUR desteğinde yürütülecek programlar, TED Üniversitesi ve TOGED tarafından sertifikalandırılacak.

Eğitimler, hafta sonları Kolej semtindeki TED Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Cuma, 24 Mart, 2017 - 17:15