TOEFL IBT SINAVINA HAZIRLIK PROGRAMI

36 Saat
Salı, Perşembe (18:30 -20:20), Cumartesi (10:00 - 11:50)
TOEFL IBT programına yararlanmak isteyen katılımcılarımıza bir TOEFL deneme sınavı verilecektir. Bu sınavın neticesine göre adaylar programa kabul edileceklerdir. Programın verimliliği ve akademik bağlamda beklentilerin karşılanabilmesi için, programa katılacak adayların en az orta –üst düzeyde İngilizce bilgisine sahip olması ve deneme sınavından belirli bir düzeyde not almaları beklenmektedir.

TOEFL IBT (Internet Based Test) programının amacı TOEFL sınavına girmek isteyenlerin bu sınava hazırlanmalarını sağlayacak stratejilerin öğretilmesidir. Bu programın amacı sınavda sınanan dört becerinin (okuma, dinleme, konuşma, yazma) geliştirilerek katılımcıların en iyi şekilde sınava hazırlanmaları sağlamaktır.

Bu programda dört bölümden oluşan TOEFL IBT sınavına hazırlanabilmek için gerekli olan beceriler ve stratejiler konusunda eğitim verilir. İleri düzey TOEFL metinlerini anlama, soruları inceleme ve doğru cevapları uygun zamanda verebilme, ileri düzey dinleme metinlerini anlama ve not tutma teknikleri, akademik yazı yazma, konuşma becerilerini geliştirme konusunda alıştırmalar yapılır. Katılımcılar sınıfta örnek sorular çözmek suretiyle becerilerini güçlendirirler. Katılımcılar program süresince yaptıkları her çalışma için geri bildirim (feedback) alırlar; katılımcıların program dışında yazdığı kompozisyonların ya da konuşma alıştırmalarının değerlendirilmesi ve öğrenciye geri bildirim (feedback) verilmesi gibi. Program süresi boyunca ek olarak gerçek sınav koşullarında iki TOEFL IBT deneme sınavı uygulanır ve katılımcıların gelişimleri yakından izlenir. Bu sınavlar dördüncü haftanın sonu itibariyle uygulanır.

Programda TED Üniversitesi İngilizce Dil Okulu’nda veya TED Ankara Koleji’nde görevli veya dışarıdan TOEFL dersi verme konusunda deneyimli eğitmenler görev alırlar.

Detaylı bilgi için; 0312 585 02 63