Ana içeriğe atla

Burcu Asena Salman

Burcu Asena Salman

Burcu Asena Salman

Dr.

Temel Bilimler Birimi

Öğretim Görevlisi

Dr. Burcu Asena-Salman lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü'nde, yüksek lisans derecesini, yine Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım'da, Persler tarafından MÖ 6. yy'da yapılan Apadana rölyeflerini, Benetton reklamları ve modern propaganda teknikleriyle ele aldığı teziyle tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde başladığı doktorasını dondurarak İstanbul'da çalışmaya başlamıştır. Sanatçı temsilcisi, basın danışmanı ve halkla ilişkiler uzmanı olarak müzik, güvenlik, etkinlik ve motor sporları gibi değişik alanlarda üst düzey yöneticilik yapmıştır.

Resimleriyle katıldığı sergilerden esinle başladığı seramik çalışmalarını İznik'e taşınarak Şebnem ve Turgut Tuna Çini Atölyesi'nde, profesyonel boyuta geçirmiş ve geleneksel çini malzemeleriyle kendi tasarımlarını çalışmıştır.

2015 yılından bu yana TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Temel Bilimler Birimi için içeriğini yarattığı sanat derslerini vermiş, çocuklarla çalışmayı ufuk açıcı bulduğundan, kreşler ve anaokullarında çocuklar için resim atölyeleri yürütmüştür. Eylül 2021 itibariyle, Türkiye'deki Instagram anneliğini konu alan teziyle doktorasını tamamlayarak, akademik araştırmalarını özellikle iletişim ve kadın çalışmaları alanlarına yöneltmiştir.

Burcu Asena-Salman evli ve 2 çocuk annesidir.