Vaka Analizleri İle Proje Risk Yönetimi Eğitimi

36 Saat (5 hafta)
Cumartesi, Pazar 10:00 – 12.00 / 13.00 – 15:00

Eğitimin amacı proje risk yönetiminin temellerini anlatmak, sistematik risk analizinin önemini vaka analizlerini kullanarak vurgulamak, yöntemleri örneklerle göstermek, yazılım ve karar destek uygulamalarını incelemektir.

Belirsizlik ve Risk Kavramları, Proje Risk Yönetimi ve Aşamaları,  Nitel ve Nicel Risk Değerlendirme Yöntemleri, Yazılım Desteği ve Karar Destek Sistemleri, Vaka Analizleri

• Projelerde riskleri nasıl tanımlarsınız?
  • Belirsizlik her zaman kötü birşey midir?
  • Projelerde riskler nasıl yönetilir?
  • Bu amaçla hangi araçlar kullanılabilir?
  • Yazılım desteği karar vermede ne kadar önemlidir?
  • Kullanıcı dostu proje risk yönetimi yazılımları nelerdir?
  • Projelerde risk yönetimini ne gibi uygulamalarla öğrenebiliriz?
  • Vaka analizinden ne anlıyorsunuz?

Kazanımlar

• Bu eğitime katılanlar proje organizasyonlarının yapılarını anlar ve açıklar hale geleceklerdir.
  • Proje risk yöneticilerinin sorumluluklarını ve rollerini tartışabileceklerdir.
  • Proje risk döngüsü yönetimini, süreç ve yöntemlerini tanımlayabileceklerdir.
  • Proje risk yönetiminin önemini, proje yönetimi yazılımlarını ve karar destek araçlarını kavrayabileceklerdir.

• Hedef Kitle

10.06.2017

Uygulamalar ve Eğitimi Değerlendirme

Doç. Dr. Öncü Hazır

Doç. Dr. Öncü Hazır, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İşletme Bölümlerinden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünde proje çizelgelemesi konusunda bir tez hazırlayarak 2008 yılında doktora öğrenimini tamamladı. Yaptığı çalışmalar sırasında çizelgeleme, üretim planlama, kalite kontrol, proje yönetimi dersleri verdi. Fransa'da Laboratoire d'Informatique Paris 6 ve Ecole Nationale Superieure des Mines de Saint-Etienne kurumlarında 3 yıl süreyle doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Proje yönetimi ve kontrolü, karar destek sistemleri konularında araştırma faaliyetlerine katılmış ve saygın yöneylem araştırması dergilerinde birçok makalesi yayımlanmıştır. Yazarlarından olduğu Proje Yönetimi: Analitik Yaklaşımlar kitabı 2014 yılında PMI-Türkiye desteğiyle basılmıştır ( http://www.projeanalitik.com/). Öncü Hazır, "2017 BAGEP Genç Bilim İnsanı" ödülüne layık görüldü. Kendisi, halen TED Üniversitesi İşletme Bölüm başkanlığı ve Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans programı eş direktörlüğü görevlerini yürütmektedir.

Detaylı bilgi için; 0312 585 01 39 - 02 71