Ana içeriğe atla

Mert Fırat TEDÜ'nün Konuğu Oldu

 

MERT FIRAT KONUĞUMUZ OLDU

Oyuncu Mert Fırat, 16 Mart 2016 günü kurucusu olduğu “İhtiyaç Haritası” hareketini öğrencilere anlatmak ve Üniversitemiz ile ortak proje geliştirmek için ekibiyle beraber TED Üniversitesinde söyleşi gerçekleştirdi.



Söyleşisine "Bizi kurtarırsa iyilik kurtaracak." diyerek başlayan Fırat, 13 Mart 2016 gününde Ankara’da yaşanan terör saldırısı için üzgün olduğunu belirtti. "İhtiyaç Haritası" projesini "Türkiye’de şehir ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde duyurulması, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum, kuruluş ya da özel kişiler tarafından karşılamasını kolaylaştırmak" olarak anlatan Fırat, amaçlarının farklı ihtiyaçları olan insanlarla bunları karşılamak isteyen kişileri buluşturmak olduğunu söyledi. Sunumdan sonra TEDÜ öğrencilerinin tüm Türkiye’yi kapsayan bu porejeye nasıl destek vererek bir parçası olabilecekleri konuşuldu.
 
İhtiyaç Haritası projesinin yanı sıra, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TEDÜ Rektörü Prof. Dr. M. Murat Tarımcılar ile ortak geliştirilebilecek genel kültüre ve kişisel gelişime dayalı eğitim projeleri üzerinde duruldu.