TEDÜ Gelişim Seminerleri - Üniversite Yaşamı Son Katılım Günü 21 Kasım

TEDU 400 Öğrenci Gelişim Seminerleri serisinin ilki olan “Üniversite yaşamı “  konulu seminer bu dönem 11 Kasım Pazartesi  ve  18 Kasım Pazartesi tarihlerinde gerçekleştirildi. Sonuncusu  21 Kasım Persembe Saat: 11:00’de  Fatma-Semih Akbil Kültür Merkezi’nde Rektörümüz Prof. Dr. Öktem Vardar tarafından verilecek.

Bu seminerle amaçlanan, öğrencilerin  akademik yapıyı, süreçleri, kuralları öğrenmesi  ve ilerleyen yıllarda doğru kararlar almaları için sistemi anlamalarıdır. 1. Sınıf öğrencilerinin katılımının zorunlu olduğu seminerin ayrıntılı içeriği aşağıda verilmiştir:

1. Öğretim programı – curriculum bir öneridir... yerleşik tercihleri içeren iyi bir öneridir; ama kendi temponuzu ayarlayabilirsiniz.!
  2. Ön koşul dersler
  3. Yönetmelik
  4. Ders sonunda yapacağınız değerlendirme/anket çok önemlidir, bu fırsatı kullanın; sonuçları Portalde size açıktır.
  5. Erasmus ... Önayak olun... Partner sayısı artsın.
  6. Psikolojik danışmanlık;  CTL
  7. Disiplin yönetmeliği
  8. Mezuniyet için gereken en az GNO’nun 2.00 olması nedeniyle sınamalı öğrencilerin yeni ders alabilmeleri, onların F, FX, DD ve DC tekrarı ile ortalamalarını yükseltmelerine olanak sağlamak üzere ilk iki yarıyıldan sonra kısıtlandırılması.
  9. Başarı bursları, çalışma bursları
  10. Mali ve akademik konular
  11. Krediye göre öğrenim ücreti ödemesi – mahsuplaşma süresi
  12. Öğretim programında görünen staj ve öğrenci gelişim seminerleri
  13. Bursluluk oranında yaz öğrenimi ücretinde indirim
  14. İngilizce becerilerinizi geliştirin...
  15. Diploma etkisi uzun süre devam etmez ... öğrenmesini öğrenin!!!
  16. Web içerikleri – öneriler
  17. Öğrencilerden gelen soruların/ konuların tartışılması