Ana içeriğe atla

Sosyal Medyanın Kurumsal Kullanımı Eğitim Programı

Günümüzün vazgeçilmez iletişim araçlarından biri olan sosyal medya artık sadece bireylerin iletişimi için değil, kurumların iletişimi için de hayati öneme sahip. En küçük işletmelerden uluslararası kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarından, ticari firmalara, üniversitelerden, kobilere kadar artık her kurum kendi kimliğini sosyal medya üzerinden tanımlıyor. Kurumlar müşteri ilişkilerinden, itibar yönetimine, kampanya duyurularından sosyal sorumluluk projelerine kadar pek çok alanda sosyal medyadan yararlanmaya çalışıyor. Ancak sosyal medyanın kurumsal kullanımı, kurumlara avantajlar sağladığı kadar riskleri de beraberinde getiriyor. Bu eğitim modülü, sosyal medyanın kurumsal kullanımında ortaya çıkabilecek risklerin ve avantajların doğru yönetilmesi için kullanıcılara donanım kazandırmayı amaçlıyor.

Eğitimin İçeriği

  • Sosyal Medya Neden Gerekli?
  • Kurumsal Sosyal Medya Stratejisi Oluşturma
  • Sosyal Medya’nın Olmazsa Olmazları
  • Sosyal Medya: Riskler ve Fırsatlar
  • Sosyal Medyada Kriz Yönetimi
  • Hangi Sosyal Mecra?
  • Nasıl Bir Dil?
  • Sosyal Medya ve Görsel Kullanımı
  • Sosyal Medyada Kampanya Yönetimi
  • Sosyal Medyada İtibar Yönetimi
  • Uygulama Çalışmaları

Eğitmen Profili

Dr. Lale Şıvgın Dündar

Ankara doğumlu. Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi İnkılâp Tarihi Enstitüsünde tamamladı.  Ayrıca Harvard Üniversitesi’nde 21. Yüzyılda Liderlik eğitimi aldı.  

On yılı aşkın gazetecilik/televizyonculuk kariyerine üniversite yıllarında başladı. ATV, TRT gibi kanallarda çeşitli programlarda yapım asistanlığı yaptı. SKYTURK, ART, Bloomberg HT, TV5, Kanal B gibi televizyon kanallarında yapımcılık, editörlük, muhabirlik, sunuculuk ve yorumculuğun yanı sıra, ana haber spikerliği ve program departmanı koordinatörlüğü gibi görevler üstlendi. Yurt içi ve yurtdışından pek çok canlı yayın gerçekleştirdi. Siyasi ve aktüel programlara ek olarak dış politika, teknoloji, eğitim ve kültür sanat programları da hazırlayıp sundu. Ayrıca belgeseller ve dönemsel seçim programlarının da yapımcılık ve sunuculuğuna imza attı.

Tercüman, Akşam, Güneş, Yeniçağ ve Hürriyet Gazeteleri ile çeşitli internet portalları ve dergilerde haber, söyleşi, dizi ve köşe yazıları yayınlandı.

Avrupa Komisyonu tarafından Brüksel’de düzenlenen AB eğitim programını ve Reuters’in düzenlediği Televizyon Haberciliği eğitim programını başarıyla tamamladı. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu gibi uluslararası kuruluşlara iletişim danışmanlığı verdi. Çeşitli AB projelerinde iletişim uzmanı olarak görev aldı.

Kariyerini Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinde Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak sürdürüyor. Aynı zamanda Kanal B’de yayınlanan Doğru Seçim ve Başkent’te Kariyer adlı TV programlarını sunuyor. Ayrıca Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Çeşitli üniversiteler ve kurumlara iletişim, sosyal medya, habercilik ve liderlik gibi alanlarda eğitimler veriyor. Tören, konferans, panel ve benzeri etkinliklerde konuşmacı/moderator/sunucu olarak yer alıyor.

 

Tarih:  -