Skip to main content

Topluma Hizmet Uygulamaları

Topluma Hizmet Uygulamaları

TED Üniversitesi Coronavirüs Psiko-Sosyal Destek Ekibi (TEDÜ COPeS)

TED Üniversitesi Coronavirüs Psiko-Sosyal Destek Ekibi, TEDÜ COPeS, COVİD-19 pandemisi döneminde Üniversitemiz öğrenci ve çalışanlarına hizmet vermek üzere kurulmuş; salgının beraberinde getirdiği koşullara bağlı olarak ortaya çıkabilecek psikolojik, sosyal, ailesel ve  akademik/mesleki yaşantıya yönelik zorluklarla baş etmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan bir psikososyal destek grubudur. TEDÜ COPeS, TEDÜ Psikoloji Bölümü koordinatörlüğünde gönüllü olarak biraraya gelmiş ancak profesyonel nitelikte hizmet sunmayı hedefleyen bir oluşumdur. TED Üniversitesi Coronavirüs Psiko-Sosyal Destek Ekibi’nin faaliyetleri için tıklayınız

TEDÜ COPeS’un temel amacı, koronavirüs salgını döneminde TED Üniversitesi öğrenci ve çalışanlarına yönelik psikososyal destek sağlamaktır. Bu kapsamda, koronavirüs salgını sürecinde ortaya çıkabilecek kriz durumlarına erken dönem destek sağlamayı, baş etme stratejilerinizi ve kaynaklarınızı harekete geçirmeyi, güçlendirmeyi ve gerekli kaynaklara erişiminiz konusunda bilgi sağlamayı hedeflemektedir. Bu amaçla hazırlan broşürler ve videolar için tıklayınız.

Anketler

COPeS ekibi tarafından öncelikle öğrencilerin gereksinimlerinin yeterli düzeyde karşılanabilmesi adına kısa bir psikososyal ihtiyaç analizi yapılmıştır. Bu amaçla COVID-19 Salgını Sürecinde Psikososyal Kaynaklar ve Gereksinimlerin Değerlendirilmesi Anketi yapılmıştır.

TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Alberta Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile yürütülmekte olan çalışma özelinde COVID-19'un Yaşam Üzerindeki Etkileri anketi yapılmıştır.

TED Üniversitesi Öğrenci Grupları Etkinlikleri

TED Üniversitesi Öğrenci Grupları uzaktan eğitim sürecinde öğrencileri aktif tutmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Tiyatro Topluluğu doğaçlamayı ve tiyatroyu canlı yayına getirirken, Politika Platformu Açık Mikrofon etkinliğini online yaparak öğrencilerin uzaktan eğitim sürecini dinleyip raporlamış, Müzik, Gastronomi ve Sinema Toplulukları yarışmalar düzenlemiş, Maths-Up Topluluğu Go oyunu eğitimini online platforma taşımış, Fotoğrafçılık ve Mimarlık Tasarım Toplulukları da anılarla birlikte üniversite mensuplarımızla iletişimini korumuş ve değer katmışlardır. Toplamda on sekiz öğrenci grubu, bir uluslararası birlik ve RadioTEDU ekibi, uzaktan eğitim sürecinde toplamda 32 etkinlik düzenlemiş ve öğrencilere sunmuştur. 2019-2020 eğitim döneminin ikinci yarıyılının tamamlanmasına üç haftalık bir süre kalmış olmasına rağmen, 9 Mayıs 2020 gününde gerçekleşecek Eğitimde Fark Yarat Online gibi büyük etkinliklerin yanı sıra, yarışmalar ve diğer paylaşımlar da son hızla devam etmektedir.

Öğrenci Etkinlikleri

 

Covid-19 Gündemi sayfasına geri dönmek için tıklayınız.