Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu 4. Kurucular Koordinasyon Toplantısı

tedu

Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu 4. Kurucular Koordinasyon toplantısı TED Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ankara Sanayi Odası OSB, OSTİM OSB, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi, Başkent Üniversitesi BİYOTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi,  Bilim Ağacı Vakfı, AKUT, TEPAV gibi kurucu üyelerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca davetli olarak Çukurova Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi, üniversitelerde belirlenen çalışma gruplarından ilgili akademisyenler, OSTİM OSB bünyesinde yer alan kümelenme yöneticileri ve STK temsilcileri de toplantıya katılım sağlamıştır.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun platformun daha önceki çalışmalarını anlattığı ve paydaşları bilgilendirdiği toplantıda Platform Genel Koordinatörü Ömür Demir Kızılarslan platformun kümelenmeye dönüşümü ile ilgili bilgiler vermiştir. Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla, Afet ve Acil Durum Teknolojileri Kümelenmesi stratejik bakış açısı için hazırlanan taslağı paylaşmıştır.

Toplantı sonucunda 3 temel konuda kararlar alınmıştır. İlk olarak; Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla’nın başkanlığında TED Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, OSTİM ve OSTİM Kümelenmeleri ile TEPAV’ın oluşturacağı bir çalışma grubunun strateji dokümanı üzerinde çalışmasına karar verilmiştir. İkinci olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Desteği başvurusu ile ilgili Genel Koordinasyon ekibine kurucu üyelerin belirleyeceği ekipler ile bir çalışma grubu kurulmasına karar verilmiştir. Son olarak, 5. Koordinasyon toplantısının Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde 17 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.