Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu  Kuruluş Toplantısı TEDÜ'de Gerçekleştirildi

tedu

2023 senesinde meydana gelen büyük deprem felaketi ve sonrasındaki olayların ardından bazı sivil toplum kuruluşları, vakıf üniversiteleri, özel sektör kuruluşları ve bunları temsil eden birlikler, Afet ve Acil Durum Teknolojileri İnisiyatifi oluşumuna geçtiğimiz Mart ayında Arama Konferansı ile start vermişti. 22 Haziran 2023 tarihinde TED Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ise kümelenmenin ilk adımı olan “Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformunun” kuruluş protokolüne imza atıldı.

İşbirliği protokolüne imza atan kuruluşlar arasında, AKUT Arama Kurtarma Derneği, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi, Bilim Ağacı Vakfı, Başkent Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi, TED Üniversitesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı yer alıyor.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu’nun hem Türkiye hem de dünya için örnek bir küme modeli olacağına inandığını belirterek, “Bugün çekirdek bir ekiple bir kıvılcım yakıyoruz. Bu kıvılcımın daha da büyümesini büyük bir meşaleye dönüşmesini Türkiye ve dünyaya örnek olmasını arzu ediyoruz.” dedi.