Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi:Türkiye’de Harekete Geçme Zamanı

tedu

TED Üniversitesi ve EYDK İş Birliği ile Düzenlenen "Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi:Türkiye’de Harekete Geçme Zamanı" Büyük Başarı İle Tamamlandı!

TED Üniversitesi ve Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) tarafından düzenlenen "Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi: Türkiye’de Harekete Geçme Zamanı" büyük bir başarıyla sona erdi. Zirve, etki ekonomisine geçiş ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na (SKA'lara) ulaşma sürecinde Etki Ölçümü ve Yönetimi alanının  önemini vurguladı. Zirvede düzenlenen panellerde Etki Ölçümü ve Yönetimi’ndeki farklı standartlar ve çerçeveler, sosyal değer, yatırımın sosyal getirisi (SROI), SDG Impact Standartlarının etki yönetiminde kullanımı ve etki için veriden içgörü sağlama konuları uzmanlar tarafından tartışıldı.

Zirve boyunca bir araya gelen, politika yapıcılar, fon kuruluşları, özel ve kamu sektörü temsilcileri, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, sosyal girişimler, sosyal etki ölçümleme ve yönetim uzmanları, öğrenciler ve diğer ilgili paydaşlar, Etki Ölçümü ve Yönetimi gündeminin Türkiye'de yaygınlaşmasını desteklemek için önemli işbirlikleri oluşturma ve bağlantı kurma fırsatı buldular.