‘TED Ambassadors’ Projesi Kapsamında TED Kolejleri Ziyaret Edildi

tedu

TED Üniversitesi ile Türk Eğitim Derneği’nin ortak çalışması olarak yürütülen ve bir öğretmen yetiştirme modeli sunan ‘TED Ambassadors’ projesi kapsamında Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri Türkiye'nin farklı illerindeki TED Kolejleri’ne ziyaret gerçekleştirdiler. İngilizce Öğretmenliği, PDR, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği bölümlerinden 18 öğrencinin katıldığı projenin değerlendirme toplantısı TED Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapıldı. Öğretmen adaylarının TED kolejleri ekosistemini, çalışma disiplin ve düzenini daha yakından tanımalarını hedef alan proje bu dönem Samsun, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli ve Çorum illerindeki TED Kolejleri ile gerçekleştirildi. Öğretmen adayları okulda ders gözlemi, ders planı hazırlanması, ders anlatımı, sınav gözetmenliği, soru hazırlama, zümre toplantısına katılma ve örnek durum çalışmaları üzerinde tartışma gibi farklı görevler yaparak mesleklerini değişik boyutları ile deneyimleme fırsatı buldular.