Türkiye'nin sivil sesleri 30 Eylül-1 Ekim'de TED Üniversitesi'nde buluştu

nn

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi tarafından dünyayı güzelleştirmek, iyileştirmek ve demokratikleştirmek isteyenleri buluşturmak hedefiyle bu yıl beşincisi düzenlen Sivil Sesler Festivali TED Üniveristesi ev sahipliğinde gerçekleştir.  Festival çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanından iki yüzü aşkın sivil toplum örgütünü üniversitemizde ağırladık.

“Madem ki değişim istiyoruz, daha güçlü olmalıyız!” mottosuyla kurgulanan Festivalde, oyun alanları, performans gösterileri, örgütlerin çalışmaları sergilenirken, Türkiye'nin farklı kentlerinden, farklı hak alanlarında çalışan sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, iki gün boyunca atölyeler, paneller, oyunlar, film gösterimleri ve çeşitli performanslar gerçekleşti.

Açılış etkinliğine katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, “Anadolu'nun çeşitliliğini ve medeniyetlerin başlangıcını görmek çok güzel. Birbirinden farklı dokuları var. Türkiye’nin ve Anadolu'nun kültürel mirasını ve farklı dokularını sivil toplum örgütlerinin çeşitliliğinin yansımasında görüyoruz.” diye konuştu. STGM Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Levent Korkut ise sivil toplum örgütlerinin sesini çoğaltmak için bir araya gelindiğini belirterek, “biliyoruz ki sokak aynı zamanda kamusal alanın da odak noktasını oluşturuyor. Sokakta bulunmak, burada ifade özgürlüğünüzü kullanmak çok önemli. İstinasız herkes eşit ve adil biçimde sokakta olmalı. “ dedi.