Ana içeriğe atla

Hult Prize@TEDÜ Final Günü

Tarih: 

Konum:  DB18

 

HULT PRIZE @ TEDÜ FİNAL GÜNÜ

Okulumuzda bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Hult Prize @ TEDÜ Final etkinliği 15 Aralık'ta gerçekleşiyor. Okulumuz öğrencilerinden oluşan takımlar, Genç İşsizliği'ne çözüm üretecekleri iş fikirlerini jürilere sunacaklar ve jüri değerlendirmesi sonucu birinci seçilen takım, Dünya Bölgesel Finalleri'ne katılarak Üniversitemizi temsil edecek. 1M$ ödüllü bu yarışmanın finaline hepinizi bekliyoruz.

Etkinlik, 15 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da DB18'de gerçekleşecek.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hult Prize, 2009 yılında dünyayı değiştirmek adına ortaya atılan ve kısa bir sürede Clinton Global Initiative gibi kilit partnerlerin desteğiyle harekete geçirilen bir fikirdir. Yarışma, günümüzde dünya çapında 1000’in üzerinde üniversitede düzenleniyor ve dünyanın en büyük sosyal girişimcilik yarışması olarak kabul ediliyor. Yarışmaya Birleşmiş Milletler (BM) ev sahipliği yapıyor ve her sene Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen, Bill Clinton tarafından açıklanan dünyanın sorunlarını ele alan bir konu veriliyor. Üniversite öğrencilerinin, bu sorunlara yenilikçi çözümler bulurken kazanç sağlayacakları şirketler kurmaları bekleniyor.

Bu yarışma, TIME Magazine ve Bill Clinton tarafından dünyayı değiştiren en büyük 5 girişimden biri olarak gösterildi. Dünyanın en prestijli öğrenci yarışması olan ve öğrencilerin Nobel Ödülü olarak gösterilen Hult Prize, insanlığın en büyük sorunlarının önüne geçip ayak izini yer yüzüne bırakıyor.

Bu yıl ikinci kez Hult Prize’ın kampüs ayağının gerçekleşeceği üniversitelerden biri olan Üniversitemizde, Bill Clinton’ın açıkladığı soruna en iyi çözümü bulan grup, Hult Prize @ TEDÜ Final etkinliğinde jüriler tarafından belirlenecek ve Dünya Bölgesel Finalleri'ne katılmaya doğrudan hak kazanacak. Bölgesel aşamada başarılı olması durumunda ise Google, Intel, Amazon gibi şirketlerin kendilerine uzman desteği vereceği büyük finale katılacak ve büyük ödülü kazanma şansına sahip olacak.