AlecTED Takımımız Dünya Finalinde Jüri Özel Ödülü'ne Layık Görüldü!

ALECTED TAKIMI DÜNYA FİNALİNDE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ!

Geleceği tasarlayacak öğrencileri sürdürülebilir enerji, teknoloji, inovasyon ve mühendislik alanlarında geliştirmeyi hedefleyen Shell Eco-marathon, bu yıl ilk kez “Pitch the Future” başlığıyla online olarak tüm dünyadan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrencilerin, inovatif fikirler üretmelerini hedefleyen yarışmada gerçek dünyadaki enerji sorunlarına çözüm üretmeleri için dünyanın dört bir yanından üniversite ve lise takımları online olarak bir araya geldi. Üniversitemiz AlecTED Takımı, “Araçlardaki Karbon Emisyonlarının İzlenmesi ve Azaltılması” kategorisinde Avrupa 1.'si olduktan sonra yarışmanın dünya finalinde ilgi çekici projeleriyle Colin Furze Mucit Özel Ödülüne layık görüldü.

"Pitch the Future" yarışmasının sunuculuğunu yapan İngiliz Youtuber ve Mucit Colin Furze tarafından dünya finalinde özel olarak verilen ödül, tüm finalistler arasından AlecTED Takımına gitti. Ekibimiz proje ve fikirlerini endüstri uzmanlarından oluşan bir panele canlı olarak sundu. Microsoft iş birliğiyle düzenlenen “Araçlardaki Karbon Emisyonlarının İzlenmesi ve Azaltılması” kategorisinde yarışan takım, dünya çapında otomobillerdeki CO2 emisyonlarını izlemek ve sanal olarak paylaşmak için bir binek araca monte edilebilen kapsamlı bir sistem prototipi tasarladı ve ayrıca sürüşten kaynaklanan emisyonların nasıl azaltılacağına dair çözüm önerileri üretti.

Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil ederek dünya çapında başarılara imza atan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.