Ana içeriğe atla

Bilgisayar Müh. Bölümü Öğrencilerimiz Mobil Uygulama Geliştirme Yarışması’nda 3. Oldu

 

Bilgisayar Müh. Bölümü Öğrencilerimiz Mobil Uygulama Geliştirme Yarışması’nda 3. Oldu

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Hayri Durmaz, Arda Tümay, Batuhan Çiçek ve Mehmet Can Ertüzün; Bilkent Cyberpark, TÜSİAD ve Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen Mobil Uygulama Geliştirme Yarışması’nda 3. oldu.

Bilkent Cyperpark, Bilkent Üniversitesi ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından “Mobil Uygulama Geliştirme Maratonu” düzenlendi. Maratona, Üniversitemiz öğrencilerinin yanı sıra, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Ankara üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden toplam 46 öğrenci katıldı.

Maratonun ana teması “Bilgi Toplumuna Dönüşüm” olarak belirlendi. Katılımcılar bu çerçevede, “Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı”ndan seçilen bilgi ve iletişim teknolojilerinin topluma nüfuzu, bilgi güvenliği ve kullanıcı güveni, bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümler gibi konularda hazırladıkları projelerle yarıştı.

Projeler, yenilikçi yönü, ihtiyaca ne ölçüde çözüm getirdiği, yaygın etkisi, performansı, kullanıma sunulması için gereken ek süre, kaynaklar ve farklı platformlara uyarlanabilirliği ölçütlerinde değerlendirildi.

30 saat süren maraton, ödül töreniyle tamamlandı. Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz Hayri Durmaz, Arda Tümay, Batuhan Çiçek ve Mehmet Can Ertüzün ise 3.’lük ödülüne layık görüldü.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.