Ana içeriğe atla

BTEC HND


BTEC HND (Higher Nationals Diploma),  TED Üniversitesi İşletme Lisans Programı'na devam ederken tamamlayabileceğiniz uluslararası tanınırlığı olan bir diploma programıdır.

BTEC  HND, İngiltere ve ABD başta olmak üzere dünya çapında 300’ün üzerinde seçkin üniversite, uluslararası şirketler ve kurumlar tarafından tanınmaktadır. TED Üniversitesi İşletme Bölümü'nü ve BTEC HND İşletme’yi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, fark derslerini vermek koşuluyla bu üniversitelerden herhangi birinden de ikinci bir lisans diploması alma fırsatını yakalamaktadırlar.

TED Üniversitesi’nin teorik bilginin pratik beceriler ile entegre edilmesi misyonuna da uygun olan BTEC HND, TED Üniversitesi öğrencilerinin farklılaşması ve her koşulda rekabet gücünün artması için sunulmaktadır.

 BTEC HND  Nedir? 

  • BTEC HND, İngiltere’nin en büyük derecelendirme kuruluşu olan Pearson tarafından sunulan ve öğrencilerin, uygulama, takım çalışması ve kritik düşünme gibi becerilerini geliştirmeyi amaçlayan mesleki uygulama metodlu uluslararası eğitim programıdır. 
  • Programa dahil olacak olan öğrencilerin, TED Üniversitesi’ndeki derslerini tamamlarken ders başına uygulama bazlı ödevler yapması beklenmektedir. 


BTEC HND’nin Faydası, Eğitime ve Mezuniyet Sonrasındaki Katkıları: 

  • BTEC HND, İngiltere ve ABD başta olmak üzere dünya çapında 300’ün üzerinde üniversite tarafından tanınmaktadır. TED Üniversitesi İşletme Bölümünü ve BTEC HND İşletme’yi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, bazı fark derslerini vermek koşuluyla bu üniversitelerden herhangi birinden de ikinci bir lisans diploması alma fırsatını yakalamaktadırlar. 
  • BTEC HND, doğrudan sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı niteliklerine göre tasarlanmıştır ve öğrencilerin kariyer seçimlerinde yardımcı olacak deneyim sunmaktadır. 
  • BTEC HND, Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) gibi alanında önde gelen yetkilendirme kuruluşları tarafından tanınan bir program olarak, öğrencilerin aldıkları eğitimlerin iş yaşamındaki nitelikler için doğrudan tanınmasını sağlamaktadır. 
  • BTEC HND, Türkiye’de sadece TED Üniversitesi’nde uygulanmaktadır. TED Üniversitesi’nin teorik bilginin pratik beceriler ile entegrasyonu misyonuna da uygun olan BTEC HND, TED Üniversitesi öğrencilerinin farklılaşması ve her koşulda rekabet gücünün artması için sunulmaktadır.
     

BTEC HND, TED Üniversitesi İşletme Lisans Programına ek olarak sunulan destekleyici bir iş hayatına hazırlık paketidir. Bu program yoluyla, öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca daha fazla pratik becerilere ulaşmaları hedeflenerek, mezuniyet sonrası kariyer yolculuklarında daha başarılı olmaları beklenmektedir.