Ana içeriğe atla

Gelecek İçin Bilgi Çalıştayı 2021: “Yeni Normalde Bilgi İhtiyacı"

 

Gelecek İçin Bilgi Çalıştayı 2021: “Yeni Normalde Bilgi İhtiyacı" 

Üniversitemizin Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Birimi Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş ve Ayşe Ilıcak Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar ve Raporlama Sorumlusu Enes Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı Gelecek İçin Bilgi Çalıştayı 2021: “Yeni Normalde Bilgi İhtiyacı" temalı çalıştay 21-24 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.  2 gün boyunca devam eden etkinlikte 7 oturum gerçekleştirildi.

 “Literatürden Pazara Bilginin Ticarileştirilmesi” oturumunda bir sunum gerçekleştiren  Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Birimi Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş, bilimsel araştırmaların toplumsal faydaya dönüşme sürecinde yaşananlara, yakın ve uzak tarihten örneklerle değindi. Bu süreçte etkili olan unsurları krizler odağında yorumlayan Dr. Yalçıntaş, pandeminin inovasyon ekosistemindeki aktörlerden üniversite ve iş dünyasına sunduğu fırsatlara ve dönüşüm ihtiyacına vurgu yaptı.

E-Kitap Sağlama Modelleri ve Avantajları oturumunda bir konuşma/sunum gerçekleştiren Ayşe Ilıcak Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar ve Raporlama Sorumlusu Enes Çelik, E-Kitap Sağlama Modelleri ve Avantajları oturumunda bir konuşma/sunum gerçekleştiren Ayşe Ilıcak Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar ve Raporlama Sorumlusu Enes Çelik, e-kitap sağlama modellerini detaylandırdı. Ülkemizde ve dünyada yapılan çalışmalara vurgu yapan Çelik, TED Üniversitesi özelinde bu sürecin nasıl yönetildiğine değindi.