Ana içeriğe atla

Hult Prize 2019 Finali'nde Dereceye Giren Takımlar Belirlendi

 

HULT PRIZE 2019 @ TED ÜNİVERSİTESİ FİNALİ

Üniversitemizde bu yıl ikinci kez düzenlenen Hult Prize Finali, 15 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti. Finalde Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan gruplar, jüri üyelerimiz İnan Utku Türkmen, İlter Haliloğlu ve Zafer Yılmaz’a projelerini sundular. Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren takımlar belirlendi. Dereceye giren takımlar ve takım üyeleri sırayla;

  1. Takım: Youth4Youth | Proje Adı: YouthRoof Co-op
    • Emre Güzel
    • Öykü Şahin
    • Miray Gülsoy
  2. Takım: Earta
    • Safa Uysal
    • Olcaduru Ertürk
    • Buğra Uğur Özdemir
  3. Takım: Game Changers
    • Gabrial Zencha Ashungafac
    • Anye Den Warren Igwacho
    • Ilyas Nayle

 

Kampüs birincimiz Youth4Youth, bu yıl 25’ten fazla lokasyonda gerçekleşecek Hult Prize Bölgesel Finalleri’nde yarışacak ve Bölgesel Finaller için tercih ettikleri sıraya göre değerlendirilerek Bölgesel Finallere davet edilecekler. Mart 2019’da gerçekleşecek Bölgesel Finaller’de takımımıza başarılar diliyoruz. Youth4Youth takımını instagram üzerinden takip edebilirsiniz. (@youthroofcoop)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hult Prize, 2009 yılında dünyayı değiştirmek adına ortaya atılan ve kısa bir sürede Clinton Global Initiative gibi kilit partnerlerin desteğiyle harekete geçirilen bir fikirdir. Yarışma, günümüzde dünya çapında 1000’in üzerinde üniversitede düzenleniyor ve dünyanın en büyük sosyal girişimcilik yarışması olarak kabul ediliyor. Yarışmaya Birleşmiş Milletler (BM) ev sahipliği yapıyor ve her sene Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen, Bill Clinton tarafından açıklanan dünyanın sorunlarını ele alan bir konu veriliyor. Üniversite öğrencilerinin, bu sorunlara yenilikçi çözümler bulurken kazanç sağlayacakları şirketler kurmaları bekleniyor.

Bu yarışma, TIME Magazine ve Bill Clinton tarafından dünyayı değiştiren en büyük 5 girişimden biri olarak gösterildi. Dünyanın en prestijli öğrenci yarışması olan ve öğrencilerin Nobel Ödülü olarak gösterilen Hult Prize, insanlığın en büyük sorunlarının önüne geçip ayak izini yer yüzüne bırakıyor.

Hult Prize @ TEDÜ Final etkinliğinde jüriler tarafında belirlenen ve Dünya Bölgesel Finalleri'ne katılmaya doğrudan hak kazanan Youth4Youth takımımız, bölgesel aşamada başarılı olursa Google, Intel, Amazon gibi şirketlerin kendilerine uzman desteği vereceği büyük finale katılacak ve büyük ödülü kazanma şansına sahip olacak.