Ana içeriğe atla

IEEE Günü – RoboRace Etkinliği

 

IEEE GÜNÜ – ROBORACE ETKİNLİĞİ

Üniversitemiz IEEE Öğrenci Birliği, IEEE Günü’nde RoboRace Etkinliği Düzenledi

IEEE TEDÜ Öğrenci Birliği, 01 Ekim 2019 tarihinde, tüm dünya ile aynı anda kutlanan “IEEE Day” kapsamında Üniversitemizde “RoboRace” isimli ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Daha önce robotik kodlama deneyimi olmayan Üniversitemiz öğrencilerinin robotik alanına olan ilgilerini artırmak, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak ve onları ilerleyen dönemde gerçekleştirilecek daha kapsamlı etkinliklere hazırlamak amacıyla düzenlenen RoboRace etkinliğinde, yarışma da düzenlendi.

Yarışmaya, ikili takımlar halinde katılan yarışmacılar, ilk olarak danışmanlarının da yardımıyla motor, motor sürücü, bluetooth modülü ve Arduino kartını içeren devreyi kendilerine verilen devre şemaları üzerinden birleştirdiler. Robotlarının donanım kısmını tamamlayan katılımcılar, daha sonra robotlarını çalıştırmak için gereken kodları yazmak üzere bilgisayarların başına geçtiler. Arduino entegre geliştirme ortamı üzerinden yazdıkları kodları robotlarına yükleyen yarışmacılar, telefonlarına indirdikleri kumanda aplikasyonları aracılığıyla robotlarını kontrol ettiler ve yarışa hazırlanmak için test sürüşlerine başladılar. Yarışı onlar için biraz daha zorlaştırmak amacıyla robotu kontrol eden takım üyelerinin gözleri bağlandı ve diğer takım arkadaşlarının onlara vereceği talimatlarla pisti en kısa sürede tamamlamaları istendi. İki takım üyesi de ayrı ayrı yarıştıktan sonra toplam süreleri alındı ve gün sonunda en iyi süreleri yapan 8 takıma IEEE Day etkinlik tişörtü ve birbirinden güzel hediyeler verildi.

Amaçları, bölümü ne olursa olsun tüm öğrencilerimizi teknoloji ile tanıştırmak ve onları beraber öğrenim sürecine dahil etmek olan IEEE TEDÜ Öğrenci Birliği, bu amaçla sene boyunca etkinlik, eğitim ve seminerler düzenlemeye devam edecek.