Öğretim Üyelerimizden İnsan Hakları Farkındalık Eğitimi

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal; Prof. Dr. Aylin Özman Erkman; Öğr. Üyesi Dr. Selin Akyüz ve Öğr. Üyesi Dr. Gülşen Seven, Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Fonu tarafından desteklenen “Genç İnsan Hakları Savunucuları Yetiştirmek” (Raising Young Human Rights Defenders) başlıklı proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimleri başlattı. Bu çerçevede, öğretim üyelerimiz projenin ilk ayağı olan TED Karabük Koleji 9. ve 10. sınıf öğrencilerine konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Proje Türkiye'de 14-18 yaş arası gençleri insan hakları savunucuları olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda 7 adet TED okulundan seçilen bir grup lise öğrencisi ve öğretmeni, seçilen uluslararası sözleşmelerin tarihi, hukuki ve siyasi bağlamı ile özel içeriği konusunda bilgilendirilecek ve insan hakları savunuculuğunda öncü rol almış ulusal ve uluslararası mevkidaşlarıyla bir araya getirilecek. Ek olarak, bu proje kapsamında tasarlanan bir web sayfası aracılığıyla hazırlanacak eğitim materyallerinin yaygınlaştırılması, geliştirilecek mobil oyunlar ile daha çok gence ulaşılması ve bu yaş grubunda insan hakları bilincinin arttırılması amaçlanıyor.